Yerli otomobilden 5 bin kişiye istihdam

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 27 Aralık Cuma günü test sürüşü ile tanıtılacak olan yerli oto büyük bir ekonomide oluşturacak. Bu kapsamında, 5 bini doğrudan toplamda 20 bin kişi istihdam edilecek.

Yerli otomobilden 5 bin kişiye istihdam
Yerli otomobilden 5 bin kişiye istihdam
GİRİŞ 22.12.2019 06:15 GÜNCELLEME 22.12.2019 06:15
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma günü yerli otomobilin direksiyonuna geçerek test sürüşünü gerçekleştirecek. Araç 2 yıl sonra yollarda olacak. Yerli oto, bölgenin ilk elektrikli otomobili olma özelliğine sahip olurken, 2022 yılından itibaren 15 yıl içinde GSMH'ye toplam 50 milyar avro, cari açığa ise 7 milyar avro katkıda bulunacak. 5 bini doğrudan olmak üzere 20 bin kişi istihdam edilecek.

EKİP SON SÜRAT ÇALIŞIYOR

2011’den beri gündemde olan yerli oto için süreç, 2017’de Erdoğan öncülüğünde hızlandı. 2017’de Türkiye’nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu İşbirliği Protokolü, Anadolu Grubu, BMC, Kıraç Holding, Turkcell Grubu ve Zorlu Holding’le imzalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yerli otomobilin bir an önce prototipinden sonra ürünün üretilip satılmasını istediği belirtiliyor. Geçen yıl, ‘Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. (TOGG) ismiyle projeyi gerçekleştirecek şirket kuruldu. Bilişim Vadisi'nde Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu'nun AR-GE merkezi bulunuyor. 103 çalışan aktif olarak projede yer alıyor. Otomobil, Girişim Grruvu C segment SUV ile çıkmayı hedefliyor. 2022'de ilk araç çıktığında Türkiye bölgesinde bu segmentte ilk elektrikli otomobil üreten ülke konumunda olacak.

Yeni Şafak

YORUMLAR 56
  • İlgili 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir an önce çıksın alacağız çok merak edeiyoruz
    Cevapla
  • Abdullah Er 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynı tipteki avrupa arabalardan ucuz olmadığı müddetçe asla tercih edilmez.
    Cevapla
  • Vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben alacam dört gözle bekliyorum. Kalitesi iyi olsun beklentim bu yönde. Avrupa arabalarına bu kadar para veriyoruz. Neden milli ve yerli olmasın.
    Cevapla
  • Vatan Perver 4 yıl önce Şikayet Et
    Neden tercih edilmesin? Aynı fiyata daha donanımlı olursa, servis ve hizmet ağı geniş, kaliteli ve ucuz olursa, tercih etmeyen zaten bu ülkeyi ve milleti hiç bir zaman sevmemiş demektir.
    Cevapla
  • Adana01 4 yıl önce Şikayet Et
    ben gereksiz demedim kardeşim karşı felan da asla olmam olmadım.. sadece suv modele bu kadar emek yanlış bir başlangıç. neden sedan, hatcback ya da sw değil. neden ? bu sorunun cevabını kim verecek. doğru bir eleştiri yaptığımı düşünüyorum. millet zaten 2-3 yıla kadar elektrikli sedan araçlara geçecek, milyonlarca yabancı menşeili araç satıldıkdıktan sonra yerli modele geçmek ne kadar doğrudur.
    Cevapla
  • Kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    Suv segmenti ülkede ve dünyada en çok büyüyen segmenti o yüzden
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Fiyat avantajı olmadıkça cazip olmaz. Orta ve alt gelir gruplarının alamadığı araba istemiyoruz...
    Cevapla
  • Kudurun 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir tane adam(?) var dadanmış yorumlara yok hainmiş yok yalancıymış sizden ala hain ve yalancı mı var.Birde farklı isimlerle 10 tane yorum yazmış.Öyle ağlarsınız işte.Engel olamayacaksınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle