HalalBooking 2.5 milyon dolar yatırım aldı

HalalBooking, 52.5 milyon dolar değerinde yatırım sonrası değerlemesi ile A Serisi aşamasını kapatıyor. Onlarca bireysel yatırımcının ilgisini çektikten sonra, ABD’nin son zamanlarda başarılı bir ‘exit’ gerçekleştiren ve sektörün önde gelen sağlıklı yaşam e-ticaret sitesi, New York merkezli FSAstore.com'un kurucu ortağı Azar Gurbanov liderliğindeki 4 yatırımcıdan 2.5 milyon dolarlık bir yatırım elde edildi.

HalalBooking 2.5 milyon dolar yatırım aldı
HalalBooking 2.5 milyon dolar yatırım aldı
GİRİŞ 20.12.2019 17:05 GÜNCELLEME 20.12.2019 17:05

HalalBooking CEO’su Elnur Seyidli: “Birçok yatırımcı sürece ilgi gösterdi ve bu aşama fazlasıyla talep aldı. Turun küçük olmasından dolayı sadece birkaç yatırımcıyı seçebildik. 2019, bu aşama ile birlikte bir başka başarılı yıl olarak kayıtlarımıza geçti, İngiltere, Almanya ve Türkiye de dahil olmak üzere kilit pazarlardaki zorlu ticaret koşullarına rağmen bu yıl net gelirler %60 oranında arttı.”

Teknik inovasyonları ile tanınan HalalBooking, dünya çapındaki müşterileri ve partner acenteleri için kullanıcı deneyimini geliştirmek üzere yeni helal özellikli arama filtrelerini 2020 yılında yayınlamayı planlıyor.

CEO Seyidli sözlerine şöyle devam etti: “Bu yatırım, 2020 büyüme oranımızı %100'ün üzerine çıkarmamızı sağlayacak ve çoğunlukla yeni müşteri kazanım faaliyetlerine harcanacak. Helal özellikli seyahat için küresel pazarın 2024 itibariyle 274 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu da bizler için büyük bir fırsat demek. Bu pazara yönelik farkındalık hızla artıyor ve yatırımcılar, iş modelimizin uluslararası seyahati çok daha kolay hale getirerek helal bilinçli seyahat severlerin gerçek ihtiyaçlarını karşıladığını fark ediyorlar. 2020 sonunda daha yüksek bir değerleme ile 20-25 milyon dolarlık B Serisi turu başlatmayı ve 2024 yılına kadar 1 milyar dolarlık 'unicorn' firma olma hedefimize ulaşmayı umuyoruz.”

HalalBooking yıl sonuna kadar yapılan rezervasyonlarda 30 milyon dolara ulaşma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir ve yakın zamanda İspanya ve Bosna gibi yeni Avrupa destinasyonlarında ve Londra ve Paris gibi büyük şehirlerde bulunan otel ve villa sayısını artırarak ürün çeşitliliğini artırmaktadır. Son zamanlarda Endonezya, Malezya ve Tayland gibi uzak mesafede bulunan tatil yerlerinde seçenekler ve Maldivler ve Mauritius gibi yeni egzotik destinasyonları da müşterilerine sunmaya başlamıştır. Secret Escapes'in eski İngiltere Genel Müdürü Sebastian Fallert, 2020’de büyümenin hızlanmasına yardımcı olmak için yakın zamanda bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak HalalBooking’e katıldı.