Son dakika: Sendikaların asgari ücret talebi belli oldu

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK asgari ücret 2020 zammına ilişkin son dakika açıklama yapıldı. 3 sendika 2020 yılı için asgari ücret talebini 2 bin 578 lira olduğunu duyurdular.

GİRİŞ 20.12.2019 11:45 GÜNCELLEME 20.12.2019 17:38
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Türk-İş bu yıl, Hak-İş ve DİSK ile birlikte hareket edip, ortak bir rakam açıklama kararı almıştı.

 

Yetkili sendika Türk-İş, Hak-İş ve DİSK, 2020 için asgari ücret taleplerini ortak basın toplantısıyla açıkladı.

Buna göre sendikalar asgari ücretin en az 2 bin 578 lira olmasını talep ediyor. 

 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4'üncü ve son toplantısını Aralık ayının son haftası yapacak.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ev sahipliğinde yapılacak olan toplantıda asgari ücrete yapılacak zam oranı netleştirilecek.

TÜİK ASGARİ ÜCRET ÖNERİSİNİ AÇIKLAMIŞTI

TÜİK temsilcileri, asgari ücret tespitinde dikkate alınan, bir işçinin aylık gıda harcama tutarını Asgari Ücret Tespit Komisyonu'yla paylaşmıştı. Bir işçinin aylık gıda harcaması, ağır statüdeki işlerde 2 bin 331 TL, orta statüde 2 bin 86 TL, hafif statüde bin 940 TL olarak hesaplanmıştı.

YORUMLAR 85
  • Dursun YILMAZ 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede asgari ücret cambazlığına artık son verilmelidir.İşçinin tahsiline,kıdemine,unvanına ve medeni durumuna göre maaş verilmelidir.Bunlar dışında yapılan her uygulama işçiyi köleleştirmek demektir.Sendikaların ücret pazarlığına da son verilmelidir.Sendikalar işçinin ücretine karışamaz.Avrupa da sendikalar sadece sosyal haklara karışabilir.Bizde maaş yasası yok.Herkes kafasına göre maaş belirliyor.Al sana yasa.En düşük işçi maaşı,en yüksek Devlet memuru maaşının yarısı kadar olmalıdır.Bitti.
    Cevapla
  • Yılmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Tüik aylık gıda harcamasının en az 2331 tl olması gerekiyor demiş.Kirayı elektrik,su ve doğalgaz faturalarını işin içine katmamış
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu sendikalar senede bir kez sadece asgari ücret teklifi için mi kurulmuşlar?Bunlar neden işçinin sağlık sistemindeki dengesizliklerini hiç dile getirmezler.Farzedelim Asgari ücret 2500 TL oldu.Ne olacak?Bu ücreti alan bir işçi acilen bir ciddi sağlık sorunu yaşasa Devlet hastaneleri 3 ay sonraya gün vereceğine göre özel hastane tercih etse 3 veya 4 gece özel hastanede kalmak zorunda olsa bir gece özel hast.yatak parası bu İktidarın SUT uygulamasıytla 650 TL alıyorlar.650X4=2600 TL bir aylık maaş yetmiyor.Tersini İDDİA eden varsa özelden biz İDDİAMIZI il sağlık müdürlüğü görüşmelerimizle ISPATA hazırız.
    Cevapla
  • lkovaniye 4 yıl önce Şikayet Et
    sendikalar ilk once iscilerden aldiklari aidati dusursunler ayin birgunu sendikaya gidiyor. sendika baskanlari luks icinde
    Cevapla
  • dadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    adı üstünde asgari ücret asgari ücret 5 bin olsa ne olur 10 bin olsa ne olur zamlar ona göre koyulurr o kadar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle