İşçilerin maaşını ödemeyen CHP'li belediye bakın parayı nereye vermiş

İşçilerin maaşlarını ödemeyen CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, parayı festival, kutlama, çiçek fidesi, sokak hayvanlarının tedavisi, kedi ve köpek mamasına yatırdı. Karalar, Altın Koza Film Festivali’nin de aralarında olduğu festivallere 6 milyon 253 bin lira harcadı.

İşçilerin maaşını ödemeyen CHP'li belediye bakın parayı nereye vermiş
İşçilerin maaşını ödemeyen CHP'li belediye bakın parayı nereye vermiş
GİRİŞ 20.12.2019 06:16 GÜNCELLEME 20.12.2019 06:19
Bu Habere 135 Yorum Yapılmış

İşçilere maaşlarını ödemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Zeydan Karalar’ın paraları festivallere yatırdığı ortaya çıktı. Göreve gelir gelmez işçi kıyımı ile gündeme gelen Başkan Karalar 8 ayda 2 binden fazla işçinin işine son verdi. Bir yandan işinden kovulma tehlikesiyle karşı karşıya kalan belediye çalışanları diğer taraftan 8 aydır düzenli maaş alamadıkları için büyük sıkıntı içerisine girdi. Karalar, Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis oturumunda ödenek sıkıntısı yaşadıklarını dile getirerek işçilerin maaşını ödeyemediğini iddia etti.

 

 

KOZA’YA 4 MİLYON ÖDEME

Ancak, Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda (EKAP) duyurulan ihaleler CHP’li Karalar’ın söylediklerini çürüttü. CHP’li Karalar sadece “26. Adana Altın Koza Film Festivali Organizasyonunun Düzenlenmesi Hizmet Alımı” ihalesi için AC Prodüksiyon Yapım ve Organizasyon Hizmetleri Anonim Şirketi’ne 4 milyon 794 bin lira ödeme yaptı.

 

 

ÇİÇEK FİDESİNE BİNLERCE LİRA

Film festivalini diğer festivaller takip etti. 10 gün süren “Adana Lezzet Festivali İçin Çadır Kurulması Hizmet Alımı İşi” ihalesi için yüklenici firması olan Loca Spor Eğitim Organizasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne 299 bin 640 lira ödendi. Yine 2 aylık süreyi kapsayan “Çiçek Fidesi ve Saksılı Çiçek Alımı İşi” ihalesinde yüklenici firmaya belediye kasasından 724 bin 50 liralık harcama yapıldı. CHP’li Başkan Karalar’ın israf tablosu bununla da sınırlı kalmadı. EKAP’da duyurulan “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Hizmet Alımı” ihalesi için yüklenici Metin Bulut’a 10 günlük hizmet bedeli için 255 bin lira ödendi.

HAYVANLARA 180 BİN

Karalar göreve geldiği 8 aylık süre içerisinde işçilerin maaşlarını ödemek yerine belediye bütçesini sokak hayvanlarına ayırdı. 20 günlük “Sahipsiz Sokak Hayvanlarının Tedavilerinde Kullanılmak Üzere İlaç ve Tıbbi Malzeme Mal Alımı” ihalesi için yüklenici firma olan Bolu Ted Ecza Dopos İlaç tarım Hayvancılık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi’ne 179 bin 222 liralık ödeme yapıldı. Karalar bununla da sınırlı kalmadı. 2 Aralık günü “Kedi ve Köpek Maması Alımı” ihalesine çıktı. Belediyeye yüklenici firmaların mama alımı için tekliflerini sunduğu ve belediyelerin teklifleri değerlendirme aşamasında olduğu öğrenildi.

YORUMLAR 135
  • Adanalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Ayrıca Adana'nın tamamına astığı afişler var. Esas para bez ve kağıttan oluşan afiş, pankart gibi ilanlara gidiyor. Bilboardlara asılan afişlerden başka icraat yok.
    Cevapla
  • bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp demek iski ssk hortumu demektir. Chp li sinan aygün chp ankara büyükşehir başkanı mansur yavaşın kendisinden 25 milyon tl rusvet istediğini kanıtlarıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Chp aynı yerde otluyor 25 yıl önceki yerde.
    Cevapla
  • Ülkücü 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar daha güzel günler yarın kara kış gelsin kar yağsın yollar kapansın o zaman görecem bunların hizmetini her şeyin güzel olacağını bay imansızoğlunu yavaşı ve diğerlerini kimse kusa bakmasın bunların bayrağını ben sallamadım oyuda ben vermedim müstahaktır oyu verene bunlara inanlara vermeyen sucu olmayana sözüm yok ama malesef kurunun yanında yaşta yanıyor daha çoook güzel olacak çoook...
    Cevapla
  • Mak 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP farkı işde hak hukuk adaletttt
    Cevapla
  • izmir 4 yıl önce Şikayet Et
    izmirdede çiçek ve kaldırım yenileme moda çiçekleri arada bir değiştiriyorlar 50 bin çiçek aldın yüzbin ektim diye gösterdin şirketle anlaşıp faturayıda belediyeye döşedin nerden bileceksin park park çiçekmi sayılacak yook kaldırımları kırdır kırdır yenile fatura millete 2 milyonluk parka 6 milyon fatura kestir millete hizmet diye ballandıra ballandıra anlatın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle