Asgari ücret 2020 ne kadar olacak? Asgari ücret için ortak açıklama!

Son dakika haberi: Asgari ücret görüşmelerinde sona yaklaşılıyor. Türk-İş, Hak-İş ve DİSK, yeni yılda geçerli olacak asgari ücretle ilgili şu ana kadarki çalışmaları değerlendirmek üzere yarın Türk-İş genel merkezinde buluşacak ve ortak rakam hakkında açıklama yapacak. Peki, 2019 asgari ücret tutarı ne kadar olması bekleniyor. İşte, merak edilen detaylar…

Asgari ücret 2020 ne kadar olacak? Asgari ücret için ortak açıklama!
Asgari ücret 2020 ne kadar olacak? Asgari ücret için ortak açıklama!
GİRİŞ 19.12.2019 18:22 GÜNCELLEME 19.12.2019 18:22
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: 3 işçi konfederasyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret icin yarın saat 11.15'te ortak açıklama yapacak.

 

 

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK, şu ana kadarki çalışmaları değerlendirmek üzere Türk-İş genel merkezinde buluşacak.

TALEPLER DUYURULACAK

Ortak açıklamayla önümüzdeki hafta yapılacak son toplantı öncesinde taleplerini duyuracak.

 

Asgari ücret görüşmelerinin üçüncü toplantısında, TÜİK temsilcileri, asgari ücret tespitinde dikkate alınan, bir işçinin aylık gıda harcama tutarını Asgari Ücret Tespit Komisyonu'yla paylaşmıştı.



HESAPLANAN RAKAMLAR

Buna göre, bir işçinin aylık gıda harcaması, ağır statüdeki işlerde 2 bin 331 TL, orta statüde 2 bin 86 TL, hafif statüde bin 940 TL olarak hesaplandı.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Komisyonun gerçekleştireceği dördüncü ve son toplantı ise Bakanlık’ta yapılacak. Aralık ayının son haftasında gerçekleştirilecek toplantının sonrasında 2020 yılı asgari ücret miktarı ve AGİ açıklanacak.

Asgari ücret ne kadar olacak?

2020 ZAM ORANI NE KADAR OLACAK?

Konuyla ilgili Sabah Gazetesi Yazarı Faruk gelişmeleri kaleme aldı. Erdem’in yazısında yer alan detaylar şöyle; Aslında bu güne kadar yapılan asgari ücret artışlarına baktığımızda yaklaşık bir rakam tahmin etmek mümkün oluyor. Son 10 yıllık artışlara bakıldığında 2016'daki yüzde 30'luk artış dışında tüm zamlar bir önceki yılın enflasyonunun 2-5 puan üzerinde gerçekleşmiş durumda.

ASGARİ ÜCRETTE YÜZDE 15 BEKLENTİSİ

Yeni Ekonomi Programı'nda ve Merkez Bankası'nın tahminlerinde 2019 yılının enflasyon oranının yüzde 12 civarında olması bekleniyor. Bu rakamdan yola çıkılınca asgari ücretteki artışın yüzde 15 civarında olacağı beklentisi oluşuyor.

Buna göre net asgari ücret 2.323 liraya ulaşıyor. Bunun üzerine pazarlıklarla yapılacak seyyanen artışların eklendiği düşünülürse 2.500 liralık net rakam da öngörülebilir. Tabi bu rakama ulaşmak için pazarlıkların sonucunu beklemek gerekiyor.

YORUMLAR 115
  • Mahmut 4 yıl önce Şikayet Et
    keşke 2.800 TL. olsun net ama gelen zam kadar Bağ-kur primlerine zam gelecek nasıl yatıracaz Bağ-Kur primimizi esnafı düşünen yok
    Cevapla
  • Hangi maaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Açlık sınırı 2.058 Asgari ücret 2.020 Millet aç aç. Kirası olan çocuğu olan aldığı 2 kuruşu yapılan 5 kuruşluk zamlı ürüne veren ölsünmü. Ölmek bile parayla o ayrı:)
    Cevapla
  • yalnız kurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Askeri ücretin en az 3000 tl olması gerekir bu da az ancak askeri ücreti belirleyenler içinde dar gelirli bir üye yok. Askere ücreti belirleyenlerin çocuklarının cebinde para her istediğini alıyor istediği okula gidiyor. ya askeri ücretlinin çocuğu bir simit parasına muhtaç. makul olalım hiç olmazsa 3000 tl yapalım
    Cevapla
  • şanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    bu işi uzatmaya gerek yok şartlar belli verin çalışanın hakkını açık ve net herşey ortada yapılan zamlar ödenen kiralar ve faturalar düşünmeye gerek yok iş veren de elini taşın altına koyacak açık ve net bu milletin ahını almayın kul hakkı yemeyin ona göre zam yapın
    Cevapla
  • izmir 4 yıl önce Şikayet Et
    asgari ücretli en az en az 2.800 tl olmalı çocukları olanlardan vergi alınmasın 3 çocuk okuyor adam nasıl okutsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle