İsrail'den Türkiye'ye 'hazırız' mesajı

İsrailli yetkililerin, Türkiye üzerinden Avrupa'ya gaz taşımak amacıyla bir boru hattı inşa etmek için Ankara ile "müzakereye hazır olduklarını söyledikleri" iddia edildi.

İsrail'den Türkiye'ye 'hazırız' mesajı
İsrail'den Türkiye'ye 'hazırız' mesajı
GİRİŞ 17.12.2019 06:37 GÜNCELLEME 17.12.2019 06:37
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

İsrail resmi yayın kuruluşu KAN'ın muhabiri Amichai Stein'in sosyal medyadan yaptığı paylaşıma göre İsrailli yetkililer, "Eğer Türkiye İsrail gazını Avrupa'ya taşıyacak bir boru hattı inşası konusunda ciddi ise biz müzakereye açığız." mesajı verdi.

 

 

Bununla birlikte söz konusu paylaşımda İsrail tarafının Türkiye üzerinden inşa edilmesi muhtemel bir doğal gaz boru hattını, "Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti ve İtalya üzerinden inşa edilmesi planlanan boru hattına alternatif olarak görmediği" öne sürüldü. 

YORUM YAPMAKTAN KAÇINDILAR

AA muhabirinin ulaştığı İsrail Dışişleri Bakanlığı yetkilileri konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. 

 

 

İsrail resmi radyosunda önceki gün yayımlanan bir haberde de Türkiye'nin, kendi toprakları üzerinden Avrupa'ya doğal gaz transferi için müzakerelere hazır olduğu yönünde Tel Aviv yönetimine mesaj ilettiği iddia edilmişti. 

İsrail'in en büyük doğal gaz sahası Leviathan ve Tamar'da toplamda yaklaşık 800 milyar metreküp doğal gaz rezervi bulunduğu tahmin ediliyor.

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, bu kaynaklara ek olarak bölgede yaklaşık 2,2 trilyon metreküp doğalgaz rezervinin daha keşfedilmeyi beklediğini açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 69
  • can 4 yıl önce Şikayet Et
    her yerde gaz cıkıyor bu ne ya bizim ülkemizde yokmu varmı henüz bir ışık göremedik inş buluruz gaz kıymetli altın gibi
    Cevapla
  • Zabit 4 yıl önce Şikayet Et
    Tüm dünya Türkiye'nin önünde diz çökecek yeter ki Türkiye CHP'nin eline geçmesin
    Cevapla
  • Tcli 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman kanı parayla ölçülemez. Bakın filistine. Zamanında çok parayı görünce topraklarını satmışlardı. Şimdi bin pişmanlar ama iş işten geçti artık.
    Cevapla
  • sami kurşun 4 yıl önce Şikayet Et
    taçlı yanlış biliyorsun filistinliler toprak satmadı işgal edildi toprakları ingilizlerin yardımı ile filistinde yaşamayan 2 aile tarlalarını kullanmadıkları için sadece onlar sattı
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Ba$larinin caresine baksinlar.bunlarda amerikalilar gibi gittikleri yere bela ugursuzluk getiriyorlar..Türkiye BAGIMSIZ OLMALI.
    Cevapla
  • Vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Abi bu nasıl bir jeopolitik.potansiyelimiz cidden devasa.inşallah düzgün kararlarla en iyi şekilde kullanırız.gelecek bizim her açıdan belli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle