60 milyarlık ‘evet’

Türkiye’de düğün pazarının büyüklüğü 60 milyar TL’yi buldu. Düğün.com kurucusu Emek Kırbıyık, ortalama bir düğünde 100 bin TL harcandığını belirterek “Türkiye’de yılda 600 bin düğün gerçekleşiyor” dedi.

60 milyarlık ‘evet’
60 milyarlık ‘evet’
GİRİŞ 15.12.2019 09:51 GÜNCELLEME 15.12.2019 12:15
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye’de yılda 600 bin çift nikah masasına otururken, bir düğünün ortalama maliyetinin de 100 bin TL’yi bulduğu belirtildi. Yılda 400 bin çifte hizmet veren düğün.com sitesinin kurucusu olan Emek Kırbıyık, Türkiye’deki düğünlere ortalama 250 kişi geldiğini söyledi. Bu rakamın Amerika’da 100, Avrupa’da 120, Hindistan’da 1.000 kişi, Arabistan’da 500 kişi olduğunu söyleyen Kırbıyık “Türkiye ekonomisi için en fazla paranın döndüğü 4’üncü sektör diyebiliriz. Yılda gerçekleşen 600 bin düğünün toplam harcaması yıllık 60 milyar TL’yi buluyor” dedi. 

 

ORTALAMA 100 BİN TL 

Evlenmeye karar verdiği andan itibaren balayına kadar bir çiftin ortalama 100 bin TL para harcadığını söyleyen Kırbıyık “Bunun yarısı ev harcamasına gidiyor. Yine ortalama düğün salonları kirası 10 bin TL’den başlıyor. Şayet yemekli düğün istenirse bu da kişi başı 100 TL’den başlıyor. Tabi bu rakamların sonu yok. Örneğin geçtiğimiz aylarda Hintli bir aile Düğün.com üzerinden bir organizasyon şirketine ulaşmış ve 500 bin dolarlık anlaşma yapılmış” açıklamasını yaptı.  Site üzerinden düğün salonlarından, fotoğrafçılara, kuaförlerden pastacılara kadar tüm ihtiyaçlarına karşılık verildiğini söyleyen Emek Kırbıyık “Türkiye’de yılda 600 bin çift evleniyor, ve düğün yapılıyor. Bu rakamın 400 bini bizim üzerimizden geçiyor” diye konuştu. 

 

40 BİN ŞİRKET VAR 

Evlilik sürecinin oldukça meşakkatli ve karışık olduğunu ifade eden Kırbıyık “İnsanlar bu süreçte ne yapması gerektiğini bilmiyor. Nereye nasıl para harcayacağını kestiremiyor. Biz burada çiftlere danışmanlık veriyoruz. Bir yol haritası çıkarıyoruz. Bir de Pazar yeri denilen bir bölümümüz var. Burada düğün mekanlarından, fotoğrafçıya, kuaförden pastacıya kadar tüm ihtiyaçları karşılayabileceğiniz firmaların listesi bulunuyor. Burada toplam 40 bin şirket yer alıyor. Çiftler bizimle düğün tarihlerini paylaşıyor. Biz de onlara ne yapmaları gerektiğini söylüyoruz. Sitemizi kullanan kişilerden herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Pazar yerimizde bulunan şirketler ise bize komisyon değil, yıllık listeleme ücreti ödüyor” dedi.

ORTA DOĞU’DA LİDER OLDU

2015 yılında Suudi Arabistan, Mısır, Katar, Kuveyt, Lübnan, Birleşik Arap Emirlikleri dahil 10 Ortadoğu ülkesinde yayın yapan ‘Zafaf.net’i kurduklarını belirten Emek Kırbıyık, “Düğün.com’da uygulanan ve başarılı olan modelin aynısı adapte edildi. Benzer bir başarı burada da sağlandı ve Zafaf.net, çok kısa bir sürede Suudi Arabistan’da lider konuma geldi. Suudi Arabistan’da ise her yıl ortalama 150 bin düğün gerçekleşiyor. Bunun 50-60 bini Zafaf.net üzerinden geçiyor” diye konuştu. 

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 4
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim sadece dügüne 14 bin Euro gitti 20 bin Euro altin 10 bin Euro evimi dösedim simdi bunu TL olarak hesaplarsak 280.000 TL yapar. Belki bana güleceksiniz ama Almanya da adet böyle calistim kazandim yaptim
    Cevapla
  • Lüks yaşamlar 4 yıl önce Şikayet Et
    Tv dizileri ve gösteriş meraklısı programlar yüzünden gençlerimiz ahlak dışı yerlere kayıyorlar evlenmek içinde lüks istekler özellikle bayanlar bu konuda erkekleri bezdiriyor..
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsanların gösteriş merakı ve gereksiz adetler yüzünden gençler evlenemiyor zina çoğalıyor
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Gereksiz gençler borçlanıyorlar sonra hayatının baharlarını borç ödemekle geciyolarlar psikolojik sıkıntı be boşanma
    Cevapla