Bakan Turhan açıkladı! Akıllı yolda sona gelindi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Akıllı Yol Pilot Uygulaması olarak başlatılan Akdeniz Sahil Yolu'nun 505 kilometrelik kesiminde fiber optik altyapı tamamlandı. Türkiye, merkez ve saha bileşenlerinin de tamamlanmasından sonra akıllı yoluna kavuşacak"

Bakan Turhan açıkladı! Akıllı yolda sona gelindi
Bakan Turhan açıkladı! Akıllı yolda sona gelindi
GİRİŞ 14.12.2019 14:50 GÜNCELLEME 14.12.2019 14:50
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Akıllı Yol Pilot Uygulaması olarak başlatılan Akdeniz Sahil Yolu'nun 505 kilometrelik kesiminde fiber optik altyapının tamamlandığını belirterek, "Türkiye, merkez ve saha bileşenlerinin de tamamlanmasından sonra akıllı yoluna kavuşacak." dedi.

 

 

Turhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ulaşımın her aşamasına iletişimin de ortak olmasıyla akıllı ulaşım sistemlerinin insan hayatına girdiğini söyledi.

Bilişim destekli ulaşım altyapısının artık dünyada gelişmiş ülkelerce kullanılmaya başlandığını belirten Turhan, söz konusu akıllı yollar sayesinde sürüş konforunun artmasının yanı sıra trafik güvenliğinin önemli ölçüde sağlandığını anlattı.

 

 

Yol, araç ve yolcu arasında karşılıklı iletişimin sağlanmasıyla ortaya çıkan "akıllı ulaşım sistemleri"nin Türkiye'de etkin kullanılabilmesi ve yurt geneline yaygınlaştırılmasını planladıklarının altını çizen Turhan, “Kara yollarımızı 15 bin kilometrelik fiber optik kablo ile çok akıllı hale getirmek için planlarımızı yaptık." diye konuştu.

FİBER ALTYAPI KURULUMU TAMAMLANDI

Akıllı yol hedefleri çerçevesinde 5 bin kilometreye yakın yolun planlamasını yaptıklarını dile getiren Turhan, "Akıllı Yol Pilot Uygulaması olarak başlatılan Akdeniz Sahil Yolu'nun 505 kilometrelik kesiminde fiber optik alt yapı tamamlandı. Bu kapsamda kurulacak sistemlerin yönetiminin yapılacağı Akıllı Ulaşım Sistemleri Merkezi binasının yapımı da tamamlandı." bilgisini paylaştı.

Bakan Turhan, merkez ve sahaya kurulacak sistem bileşenlerinin birbirleriyle haberleşmesini sağlayacak 505 kilometrelik kara yolu ağına fiber optik kablo kurulumunun da bitirildiğini vurguladı.

Kara yolu ağında tesis edilecek akıllı ulaşım sistemleri bileşenlerinin yer ve özelliklerinin belirlendiğini ifade eden Turhan, tüm sistemlerin yönetiminin gerçekleştirileceği merkezin tasarlanmasına yönelik hizmet alımını da yaptıklarını kaydetti.

Turhan, 2020'de merkez ve saha bileşenlerinin yapım ihalesine çıkmayı planladıklarını aktararak, Türkiye'nin merkez ve saha bileşenlerinin de tamamlanmasından sonra akıllı yoluna kavuşmuş olacağının altını çizdi.

Akıllı ulaşım altyapısının getirilerini kent içinde de sağlayabilmek için benzerlerini şehirlerde de kurduklarını anımsatan Turhan, böylece şehirleri akıllı hale getirdiklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • okan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yapmayın bakanım yapmayın bu millet hizmeti gördükçe nankörleşiyor
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Keşke bu yolun ne işe yaradığını hangi araçlarla nasıl bir etkileşimi olduğunu da bilseydik
    Cevapla
  • AFRAZE BOYA 4 yıl önce Şikayet Et
    Akıllı yol projesinde bir destekte biz vermek isteriz. Dünyada ilk defa milli ve yerli imkanlarla üretilen "SU BAZLI FOSFORLU YOL ÇİZGİ BOYASI" ile güneşten ve araç farlarından aldığı enerji 6-8 saat yansıtabilen boya ile yolların görünürlüğü artırılarak karanlık ortam veya aydınlatmanın yetersiz olduğu yollarda sürüş güvenliği sağlanmaktadır.
    Cevapla
  • uygurlu 4 yıl önce Şikayet Et
    ne yapiyorsunuz ya. hiza yetisemiyoruz. millet yol yapamiyor siz akillisini yapiyorsunuz. bu ne diktatorluk!!!
    Cevapla
  • deniz 4 yıl önce Şikayet Et
    tek şerit yolda akıl ne lazım anlayamadım!
    Cevapla
  • Sertanyok 4 yıl önce Şikayet Et
    Sahil yollari yerine göre tek yerine göre cift seritlidir ..
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yol tek şeritli mi ? Gözün kör mü? Sırf muhalefet edeyim diye ne yapacağınızı şaşırdınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle