Trump'tan son dakika açıklaması: Anlaşma tamam!

Son dakika haberi: Dünya kamuoyunu aylardır meşgul eden 'Ticaret Savaşı'nda son dakika gelişmesi yaşandı. ABD ile Çin birinci faz ticaret anlaşmasında uzlaşma sağladı. Açıklamayı ABD Başkanı Trump Twitter hesabı üzerinden yaptı.

Trump'tan son dakika açıklaması: Anlaşma tamam!
Trump'tan son dakika açıklaması: Anlaşma tamam!
GİRİŞ 13.12.2019 20:38 GÜNCELLEME 13.12.2019 20:55
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, Çin ile ticaret anlaşması görüşmesinde, birinci faz anlaşma konusunda uzlaştıklarını açıkladı.

'ANLAŞMA ÜZERİNDE ANLAŞTIK'

 

Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Çin ile çok geniş kapsamlı bir birinci faz ticaret anlaşması üzerinde anlaştık. Çin, bazı yapısal değişiklikler ve büyük miktarda tarım ürünü, enerji, işlenmiş ürünler ve daha birçok şeyin büyük miktarda satın alımı için mutabık kaldı" bilgisini paylaştı.

Çin-ABD


'HERKES İÇİN MUHTEŞEM BİR ANLAŞMA'

Çin'e 15 Aralık'ta uygulanması planlanan gümrük vergisi artışının da iptal edildiğini belirten Donald Trump, "İkinci faz anlaşma için bir an önce müzakerelere başlayacağız, 2020 seçimlerine kadar beklemeyeceğiz. Bu herkes için muhteşem bir anlaşma. Teşekkürler" ifadelerini kullandı.



ÇİN'DEN İLGİNÇ BİR AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Çin dış politikası konulu bir konferansta yaptığı konuşmada, ''ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin birçok uluslararası anlaşmadan çekilmesine atıfta bulunarak "Washington'un uluslararası anlaşmalardan çekilmesi, uluslararası topluma çok sayıda sorun ve dert yarattı, ABD'yi bugün dünyanın baş belası yaptı." ifadesini kullandı.

Çin-ABD


Çin ile ABD arasında gerilim son dönemde, ticaret savaşı ve Çin'in fikri mülkiyet hırsızlığı yaptığı iddiaları nedeniyle artmıştı.

YORUMLAR 21
  • Trump reis 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne demis Atalarimiz Dinsizin hakkindan imansiz gelirmis.cin ne din var ne de iman kopek yiyen insanlardan ne beklersin ki.
    Cevapla
  • Halis 4 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim vicdan işidir...
    Cevapla
  • gündüz 4 yıl önce Şikayet Et
    sizi sahalarda görmek isteriz..
    Cevapla
  • Müdür 4 yıl önce Şikayet Et
    Vicdan, adalettir.
    Cevapla
  • Asım 4 yıl önce Şikayet Et
    gawur gawuru ısırmaz.
    Cevapla
  • Müco 4 yıl önce Şikayet Et
    Büyük miktarda tarım ürünü ne demek abi Çin kısırlaştırılmak isteniyor bençe Çin bunları aldıktan sonra direkt gömsün eğer bir geleceği olmasını istiyorsa.
    Cevapla
  • Metin 4 yıl önce Şikayet Et
    Halis yaktın bizi 40 saat nedir. Haftada 40 saat ders
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle