Dünyaca ünlü Simit Sarayı satılıyor

Ziraat Bankası'na bağlı Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı'nın, ekonomik dar boğazda olan Simit Sarayı'nın %51 hisessini devralması için Rekabet Kurulu'na başvuruda bulunuldu.

Dünyaca ünlü Simit Sarayı satılıyor
Dünyaca ünlü Simit Sarayı satılıyor
GİRİŞ 13.12.2019 17:19 GÜNCELLEME 13.12.2019 17:23
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Ekonomik olarak zor günler geçiren şirketler arasına dünyaca ünlü Simit Sarayı da dahil oldu. Simit Sarayı hisselerinin yüzde 51'ini devrediyor.

 

Rekabet Kurumu’nun internet sitesinde yer alan açıklamada, işlem kapsamında mevcut hissedarlar arasında yapılacak hisse devirleri ile Simit Sarayı sermayesini temsil eden payların yaklaşık 20.7 milyon adedi Kavukçu Yapı tarafından Ziraat Girişim Sermayesi’ne devredileceği bildirildi.

Eşzamanlı olarak sermaye artırımına ilişkin yapılacak genel kurul sonucunda Ziraat Girişim ihraç edilecek emisyon primli payları iktisap etmek suretiyle Simit Sarayı’nın sermayesindeki payların toplam %51’ini elde etmiş olacak.

 

Geçen sene kuruldu

Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Ziraat GSYO), Ziraat Finans Grubu'nun yeni üyesi olarak 8 Kasım 2018 tarihinde kuruldu. Şirketin büyüme potansiyeli öngörülen girişimlere finans desteği ile ortak olarak, bu girişimlerin ihtiyacı olan ivmeyi yaratıp, büyümelerini sağlamayı hedefliyor. Ortak olduğu girişimlere, finans desteğinin yanında, pazarlama yöntemleri iyileştirmeleri, kurumsal ve stratejik plan alanlarında da destek vererek, sektör bazında güçlenmelerini de sağlamayı amaçlıyor.

YORUMLAR 22
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına kamu bankasının ne işi olur esnaflıkla. Milletin parası kimlere gidiyor?
    Cevapla
  • Madem 4 yıl önce Şikayet Et
    Madem dar bogZa gireni kurtarıyor eden tank palet fabrikasını almadılar kurtarmadılar benimde şirket dar bogazda yarısını alırlarmı çok istemiyeceğim
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    ziraat bankasi kesinlikle bu ise girmemeli her yerde sinek avliyorlar
    Cevapla
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    Boş beleş bir Firma pahali ve yiyilmiyor ürünleri sadece göz boyama ürünleri var zaten bugüne kadar ayakta kalmasida normal degildi
    Cevapla
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Havalimanlarında 30 TL ye sandviç, 8 TL ye simit , 10 TL ye çay satarsan böyle olur
    Cevapla
  • Gebzeli 4 yıl önce Şikayet Et
    Havalimanında 30 lira Amerikan firmasının Hamburgerini yendikten sonra sana dokunmuyorda milli bir şirketin bu fiyata satması mi dokunuyor ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle