Cem Uzan'ın gizli serveti bulundu

Uzan Grubu’na ait olduğu iddia edilen 200 milyon dolar para ile ilgili İsviçre’ye giden TMSF ekibinde yer alan Hidayet Nalçacı, süreçle ilgili ilginç açıklamalar yaptı.

Cem Uzan'ın gizli serveti bulundu
Cem Uzan'ın gizli serveti bulundu
GİRİŞ 11.01.2008 09:53 GÜNCELLEME 11.01.2008 09:53
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış
Hamit Varol'un haberi...

TMSF’nin el koyduğu Uzan’a ait Altıntaş şirketinin kayıtlarında geçen yılın değeri ile çoğu altın 110 milyon dolarlık bir paranın gözüktüğünü kaydeden Nalçacı, şunları söyledi: “Biz de bu para ile ilgili İsviçre’deki UBS bankasının yetkilileri ile temasa geçtik. Bu parayı kendilerinden talep ettik. Görüşmeler hala sürüyor. Aynı dönemde Türkiye’deki savcılık da İsviçre savcılığı ile görüşmeye başladı. Hem savcılığın hem de bizim oraya gitmemiz denk geldi. Eğer bu para kayıtlarda olmasa hem biz hem devlet niye İsviçre’ye kadar gitsin?”

BİZE SAHİP ÇIKAN ÇOĞUNLUKTA

Halkın parasının TMSF tarafından tahsil edilmesine vatandaşların sahip çıkıp çıkmadığını da değerlendiren Hidayet Nalçacı, “Bize sahip çıkanlar da var çıkmayanlar da. Ancak ben çoğunluğun bizim arkamızda olduğuna inanıyorum. Bizim ulaşamadığımız yerlerde farklı tablo varsa bilemem. İnanıyorum ki, bize sahip çıkan gizli çoğunluk var. Sonuçta biz halkın parasını tahsil ediyoruz. Kanunsuz veya cebri bir işlem yapmıyoruz. Her türlü işlemimiz yargıya açık. Eksik veya hatalı işler varsa bunlar için gereken zaten yapılıyor. Kimse endişe etmesin” diye konuştu. TMSF Başkanı Ahmet Ertürk’ün ‘sadece benim telefonum uluslararası görüşmeye açık’ sözünü de değerlendiren Nalçacı, “Bizim şirket Göltaş ve TMSF dışı olduğu için görüşmeler uluslararasına açık” dedi.

(Bugün)

YORUMLAR 6
  • Ben kendim 16 yıl önce Şikayet Et
    . Bu ulkede bu adama oy verenler cikti ya... CHP az bile oy aliyor. Neyse en azindan akli selim cogunlukta
    Cevapla
  • osmanlı.61 16 yıl önce Şikayet Et
    Helal TMSF. TMSF size halk olarak destek veriyoruz şüpheniz olmasın.. birde uzanlardan başka hortumcularıda unutmayın bu arada.. aynen devam..
    Cevapla
  • osmanmert 16 yıl önce Şikayet Et
    aferin. sizden sonra gelecek iktidarda tmsf kökenlilerin şirketlerdeki hortumlarına el atarsa yandınız. sanki hidayet beyin ekibi sütten çıkmış ak kaşık. Sizi de biliyoruz beyefendi. Uzan sizlerin yanında temiz kalır.
    Cevapla
  • serdar kopan 16 yıl önce Şikayet Et
    uzan dışındakilere de uzansanız sorun kalmayacak . bu ülkede 50 milyar dolar hortumlandı deniliyor. peki bir tek uzan mı hortumladı. bir tek uzan ın malvarlığı borçlarını karşılıyor. diğerleri nerede ? nerede, murat demirel in, çağlar ın, aksoy un ve ötekilerin paraları..yada hükümet neden poaş ın üzerine böyle kararlı gitmiyor ? herkesi arkanıza almanız için herkese aynı muameleyi yapmalısınız...tabi arkanızda demir gibi duran bir hükümet gerekir. ona ayrı buna ayrı davranan hükümet olursa sizinde eliniz güçlü olamaz.
    Cevapla
  • servet mağden 16 yıl önce Şikayet Et
    HIRSIZ UZANLAR. bu adam çıkıp halktan oy ıstıyor ne arsız bır ınsan yaw
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle