Dünyaca ünlü siyaset bilimci: Türkiye büyük bir güç olacak

Türkiye son dönemlerde hem uluslararası arenada attığı adımlarla hem de ekonomisindeki başarılarıyla öne çıkıyor. Bu durum yabancı akademisyen ve uzmanların da dikkatinden kaçmıyor. Bu isimlerden birisi geleceğe yönelik tahminleriyle nam salmış siyaset bilimci George Friedman.

GİRİŞ 13.12.2019 00:55 GÜNCELLEME 13.12.2019 01:02
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Dünyaca ünlü siyaset bilimci Friedman, Türkiye'nin hem uluslararası arenada attığı adımlarla hem de ekonomisindeki başarılarıyla ilgili çarpıcı sözler sarf etti.



'TÜRKİYE İLE ANLAŞMALARI GEREKİYOR'

Türk ekonomisinin gücünden etkilendiğini söyleyen Friedman, ‘’Türkiye’nin bulunduğu bölgede Türkiye büyük bir güç. ABD gibi küresel güçler bölgeye geldiklerinde Türkiye ile muhatap olmaları gerekiyor. Bunu aynı zamanda, Türkiye ile eşit güce sahip olarak yapıyorlar. Bu, 10 yıl öncesine göre çok büyük bir değişiklik. Aynı zamanda Rusların ve İran’ın da Türkiye ile muhatap olması gerekiyor. Türkiye’ye saygı duymaları ve anlaşmaya varmaları gerekiyor. Bu da oldukça büyük bir değişiklik, bunun içerisine ekonomik büyümeyi kattığınızda Türkiye’nin politik olarak dünyadaki pozisyonunda yaşanan değişiklik benim öngördüğüm bir şeydi.’’ derken Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de büyük bir güç olacağını kaydetti.

 

 

YORUMLAR 35
  • Kaan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yabacı Basın, dergilerdeki makaleler de "Türkler'e yapılan siyasi ve ekonomik baskılara rağmen bir türlü Avrupa baskıcı tutumu ile Türkiye istenilen çizgiye çekilemiyor, Türkiye başarılı bir şekilde mücadelelerden zaferler ile büyümeye ve ilerlemeye devam ediyor. Türkiye'nin durdurulamaz olması AB ülkelerini tedirgin ediyor Türkiye'yi Schengen "Rusya, Çin, İran..." gibi devletlere katılmasına da zorlamak tan vaz geçilmeli.."
    Cevapla
  • Vn.. 4 yıl önce Şikayet Et
    Insallah
    Cevapla
  • Bilal 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu eleman Turkiye buyuk guc olacak super guc olacak diye diger kuresel güçleri kiskirtiyor. Daha once de buna benzer aciklamalari var. Her soylenene fikkat etmek lazim. Biz kendi gücümüzü biliyoruz. Baskalarinin demedine ihtiyacimiz yok.
    Cevapla
  • alara 4 yıl önce Şikayet Et
    abd istemiyor tabiki türkiyenin ab ye girmesini, çünkü abd ab ye çökmüş durumda, çünkü ab ekonomik olarak iyi olsada askeri olarak çökük bir sistem avrupa türkiye ile birlik olmazsa yakında o ekonomileride batacak abd nin vilayeti olmaya devam edecekler , adam diyorki bizim sözümüzden çıkmayın
    Cevapla
  • Muhittin Aksoy 4 yıl önce Şikayet Et
    TC zaten Büyük bir güc ama bunu engelemek icin elindenden geleni EU ve ABD leri yapiyorlar ama artik mani olamiyacaklar.simdi güclü bir Lider var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle