Fitch, 5 belediyenin kredi notunu yükseltti

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch, beş büyük şehir İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya ve Manisa'nın kredi notunu negatif'den durağan'a yükseltti.

Fitch, 5 belediyenin kredi notunu yükseltti
Fitch, 5 belediyenin kredi notunu yükseltti
GİRİŞ 10.12.2019 11:02 GÜNCELLEME 10.12.2019 12:52
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kredi not görünümü değişen yerel yönetimler İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi.

 

 

ORTA VADEDE GÜÇLÜ KALACAKLAR

Fitch, kredi not görünümünü değiştirdiği belediyelerin orta vadede güçlü kalacaklarını ve zayıf risk profili değerlendirmelerinin, güçlü sürdürülebilir borç değerlendirmeleri ile dengeleneceğini söyledi.

 

 

Fitch’in değerlendirmesine göre, İstanbul’un bağımsız kredi profili “BBB-“, İzmir’in “BBB”, Bursa’nın “BB”, Antalya’nın “BB” ve Manisa’nın da “BB+”.

TÜRKİYE’NİN KREDİ NOTUNU DA YÜKSELTMİŞTİ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu “BB-” olarak teyit ederek görünümünü “negatif”ten “durağan”a revize etmişti. Fitch, böylece 7 yıl sonra Türkiye ekonomisi hakkında not görünümüne yansıyan olumlu bir değerlendirme yapmıştı. 

YORUMLAR 7
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP'ye geçen belediyelerin notunu yükseltiyorlar ki yurtdışından rahat kredi alabilsinler. 6 ayda ne değişti ki bu belediyelerin finansal tablolarında birden not artışı yapılıyor. Milleti kapitülasyonistlere mahkum etmenin birinci adımı atıldı işte.
    Cevapla
  • halıcı 4 yıl önce Şikayet Et
    mevzu tam da bu işte.. Allah korusun cehape hükümet olsa bütün sömürgeciler tekrar üstümüze çökecek
    Cevapla
  • Dadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Hiç şaşırmadım
    Cevapla
  • ömer faruk 4 yıl önce Şikayet Et
    zaten ekrem i. göz kırpçıştı dışarıya... bizim adımıza bizden habersiz istanbulu borca batıracak... (bu, eski bir CHP belediyecilik adetidir)
    Cevapla
  • Celaleddin 4 yıl önce Şikayet Et
    Kanımızı emmek için bekleyen vampirlerin eline fırsat geçti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle