Çin'in elindeki büyük silah! 3 trilyon doları aştı...

Çin Devlet Döviz İdaresi'nden yapılan açıklamada, Çin'in döviz rezervinin Kasım sonu itibarıyla 3 trilyon 95 milyar 600 milyon ABD dolarına ulaşarak, yılbaşına kıyasla yüzde 0,7 arttığı bildirildi.

Çin'in elindeki büyük silah! 3 trilyon doları aştı...
Çin'in elindeki büyük silah! 3 trilyon doları aştı...
GİRİŞ 08.12.2019 16:48 GÜNCELLEME 08.12.2019 16:48
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Çin Devlet Döviz İdaresi'nden Sözcüsü Wang Chunying konuya ilişkin açıklamasında, "Kasım ayında Çin'in döviz piyasasındaki arz-talep temel olarak dengeliydi ve piyasadan beklenti istikrarlı bir durumdaydı" dedi.

 

 

Küresel ekonomik büyüme, para politikasına yönelik beklenti ve ticaretteki son durum gibi faktörlerin etkisiyle, ABD dolarının değerinde hafif artış ve belli başlı ülkelerin tahvil fiyatlarında düşüş görüldüğüne işaret eden Sözcü, "Döviz kurları ve varlık fiyatlarının değişmesi, döviz rezervini etkileyen önemli unsurlar" ifadesini kullandı.

Wang, bu yıl Çin ekonomisinin genel olarak istikrarlı ilerleme eğilimini sürdürdüğünü, önemli endekslerin makul seviyede bulunduğunu ve bundan dolayı ödemeler dengesi ile döviz rezervinde istikrarın korunduğunu söyledi.

 

 

Sözcü, küresel ekonomik büyümenin yavaşladığı ve dış ortamda birçok istikrarsız ve belirsiz unsurun bulunduğu bir zeminde, Çin ekonomisinin kalkınmasında büyük esneklik ve potansiyel bulunduğuna işaret etti.

Çin ekonomisinin uzun vadeli olumlu eğiliminin değişmeyeceğini, Çin'in yeni gelişme düşüncesinde ısrar ederek, ekonominin nitelikli gelişimini hızlandıracağını ve daha yüksek seviyeli açılmayı sürdüreceğini vurgulayan Sözcü, "Bütün bunlar, Çin'in döviz piyasasının istikrarına destek sağlayacak." diye konuştu.

YORUMLAR 43
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Çini de ekonomisini de Allah cc kahretsin inşaAllah. Doğu Türkistan bağımsız bir devlet olmalı çünkü şuan Çin çok sinsi ve organizeli işkence yapıyor Doğu Türkistan lı kardeşlerimize.
    Cevapla
  • Ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin ile düşmanlık yapılarak bu sağlanamaz. Çin ile savaşmayı düşünüyorsanız bu hayal. Ancak Türkiye'nin Çin ile iyi ilişkileri Türkistanlı kardeşlerimizi de rahatlatacaktır.
    Cevapla
  • mmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Aptal çin, yavaş yavaş altın al stokla ABD kendisi havadan bastığı dolarları zaman geliyor yakıp ortadan kaldırıyor. Abd yi sallayamazsın enayi gibi kağıtları bekletiyorsun 7 den 77 ye köle gibi çalışan halkının emeğini coni ye çarçur ettiriyorsun.
    Cevapla
  • melik 4 yıl önce Şikayet Et
    Piyasaya sürerse değeri düşer, zarar eder.Piyasaya sürmezse dolar karşılıksız para zaten, amerika dolardan vazgeçtim derse yine elinde patlar.Yani bi yığın kağıt.
    Cevapla
  • müslüman 4 yıl önce Şikayet Et
    boş verin bunları.... ÇİN İN TÜRKİSTAN ZULMÜ den bahsedin.
    Cevapla
  • Mehmet57 4 yıl önce Şikayet Et
    Desenize cin ari gibi çalışıp üretip abd tamamına herseyini satmış yerine ha gaste kafi ha dolar kasasına kağıti doldurmuş doların muhatabı abd bile değil yâni komplesi karşılıksız para aynı bizim tosunun inekleri gibi yahudi uc-bes aile dünyayı sömürüp yiyo ha bire doları basıp basıp bide borclandiriyo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle