İsmail Demir'den yerli motor müjdesi!

Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet’in sunduğu Başkent Kulisi'ne konuk olan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir yerli motor çalışmaları hakkında son dakika gelişmelerini paylaştı.

GİRİŞ 08.12.2019 11:20 GÜNCELLEME 08.12.2019 12:15
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir 6-7 çeşit yerli motor üzerinde çalışmaların sürdüğünü belirterek,  Pakistan'a ATAK satamazsınız diye bir cevap gelmedi henüz. Başvuru var sonuç daha çıkmadı. Motor konusu gündeme geldiğinde Türkiye bu alanda da öz güveni yüksek olmalı. Motor çalışmalarına başladık, Bir savaş uçağı motoru konuşuyorsanız bu 8 yılı bulabiliyor. Bir çok çeşit motor üzerinde çalışıyoruz. Jet motoru, İHA motoru, tank motoru gibi 6-7 alanda motor çalışması yapıyoruz. Bir kısmı bitti son testleri yapılıyor teslim tarihi yaklaşıyoruz. Hem ATAK hem GÖKBEY'in motor yapımları ve tasarımları devam ediyor İnşAllah bunlar 2 yıl sonra helikopterlerimize verilecek." dedi.

 

 

 

YORUMLAR 46
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Yapıyoruz yolda ahanda geliyor değil!! İşte Bu motor . Şunu şunu değiştirdik. Bunu geliştirdik diyerek helikopter üzerinde veya uçak üzerinde çalışan bir motor gösterin. Tamam uğraşılıyor ama biz somut yürüten uçan bir nesne üzerinde değil hep protipde görüyoruz 3-5 dakikalık bir vızıltı. Elektrikli araba ne oldu.
    Cevapla
  • mmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi somut olarak gösteriliyor. Youtube den bol miktarda bilgi bulabilirsin ayrıca bazı çalışmalar gizli yürütülüyor.
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 4 yıl önce Şikayet Et
    inşallah.
    Cevapla
  • Angaralı 4 yıl önce Şikayet Et
    Artık taslak demeyin yaw yapın müjde yaptık motoru deyin
    Cevapla
  • Okan 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar millet zam yapılıyor diye hükumeti eleştiriyor ama paralar bakın ne için kullanılıyor Allah senden razı olsun reis her kuruşuna kadar benden helal olsun vallahi
    Cevapla
  • Recai 4 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli erbakan hocamız olsaydı hemen bu üç motoruda yaparı kendisi .itü makina mezunu hocamız idi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle