Boğaziçi Ekspresi seferlerine yeniden başlıyor

Ankara ile Arifiye (Sakarya) arasında Yüksek Hızlı Trenlerin durmadığı istasyonlardaki ulaşım sorununun giderilmesi için Boğaziçi Ekspresi'nin 8 Aralık'tan itibaren seferlerine başlayacağını duyuran Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, en uzak mesafe ücretinin de 55 lira olacağının müjdesini verdi.

Boğaziçi Ekspresi seferlerine yeniden başlıyor
Boğaziçi Ekspresi seferlerine yeniden başlıyor
GİRİŞ 07.12.2019 12:12 GÜNCELLEME 07.12.2019 12:20
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, bakanlık olarak vatandaşların her türlü seyahat ihtiyaçlarını dikkatle takip ettiklerini ve sadece YHT'ler değil, konvansiyonel hatlarda da yeni trenlerle yeni hizmetler başlattıklarını söyledi.

Bakanlığa bağlı TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğünün hizmet yelpazesini ve kalitesini her geçen gün genişlettiğini belirten Turhan, ekim ayında Göller Ekspresi'nin hizmete girdiğini, Dünya Engelliler Günü öncesi engelli vatandaşların eli ayağı olacak Turuncu Masa Hizmet Noktası uygulamasının başlatıldığını hatırlattı.

 

Turhan, ilk YHT'nin hizmete girdiği 2009'dan bu yana 52,4 milyon yolcu taşındığı bilgisini vererek, bu trenlerin yanında konvansiyonel hatlarda işleyen ana hat ve bölgesel trenlerin de hatırı sayılır miktarda yolcuya hizmet verdiğini bildirdi.

Vatandaşların ulaşım taleplerini imkanlar ölçüsünde yerine getirerek, hayatlarını kolaylaştırmaya çalıştıklarını vurgulayan Turhan, bu amaç doğrultusunda 1 Şubat 2013'te seferlerine ara verilen Boğaziçi Ekspresi'nin yeniden hizmet sunması için çalışma yaptıklarını dile getirdi. 

Boğaziçi Ekspresi seferlerine yeniden başlıyor

Bakan Turhan, "Ankara ile Arifiye (Sakarya) arasında YHT'lerin durmadığı ara istasyonlardaki ulaşım ihtiyacını karşılayacak Boğaziçi Ekspresi, 8 Aralık'tan (yarından) itibaren seferlerine başlayacak." dedi.

Yolculuk yaklaşık 6 saat sürecek

Boğaziçi Ekspresi'nin sefer saatlerine ve yolculuk süresine ilişkin de bilgi veren Turhan, şunları kaydetti:

"Gündüz işletilecek Boğaziçi Ekspresi ile seyahat süresi yaklaşık 6 saat olacak. Ankara'dan saat 08.15'te kalkacak tren, Arifiye'ye 14.27'de varacak. Arifiye'den ise 15.30'da hareket edecek tren, Ankara'ya 21.34'te ulaşacak. 240 yolcu kapasitesi bulunan Boğaziçi Ekspresi, 4 pulman vagondan oluşacak. YHT'lerin durmadığı büyüklü küçüklü 16 gar ve istasyonda yolcu bindirip indirecek ekspresin, talebin çok olması halinde yolcu kapasitesi artırılacak."

Pazar günü ilk seferin Ankara'dan başlayacağını belirten Turhan, "Konforlu ve keyifli yolculuk sunacak olan Boğaziçi Ekspresi'nin en uzak mesafe ücreti 55 lira olarak belirlendi." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • Yuksel 4 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücret nolacak ,mahvoldu bittikten biz
    Cevapla
  • belekomalı 4 yıl önce Şikayet Et
    en karlı bilecikk . bozüyük karaköy vezirhann ve osmaneli en fazla bilecik istasyonlarında durucakk bilecikliler müjde
    Cevapla
  • Ankaralı 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım, İç Anadolu nun Akdeniz e, turizm, tarım, ve her açıdan çok güvenli YHT hattı ile en kısa bağlantısı olacak ''ANTALYA+KONYA'' YHT hattının projesinin bitirilip, yatırım ihalesine hazır hale getirilmesini arz ve talep ediyoruz,...
    Cevapla
  • Misafir Sanatçı 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın T.C. Ulaştırma Bakanım CAHİT bey, ''KONYA+ANKARA - KONYA+İSTANBUL'' günlük sefer sayılarını ne zaman artıracaksınız? Her iki büyük kentimize bilet bulmakta çok sıkıntı çekiyoruz, bazı özel günlerde ( tatiller, bayramlar, yılbaşı, anneler günü, ve benzeri ) aylar öncesinde biletler tükenmiş oluyor, lütfen yeni aldığınız yüksek hızlı tren setleri ile KONYA YHT günlük sefer sayılarını acilen artırılması ricası ile iyi çalışmalar dileriz,....
    Cevapla
  • Enigma 4 yıl önce Şikayet Et
    BAŞKAN ımız demiryollarına bir el atarsa sevinirim. Demiryolları tamamen zarar.. Ülkemizin kurumunu batıranlar. Onun üzerinden para kazananlar.. o kadar çok ki..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle