Değeri 2 trilyon doları aşacak!

Gelecek hafta Suudi Arabistan borsası Tadawul'da işlem görmeye başlayacak olan Aramco'nun halka arzını değerlendiren Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Selman, milli petrol şirketinin piyasa değerinin 2 trilyon doları aşmasını beklediğini söyledi.

Değeri 2 trilyon doları aşacak!
Değeri 2 trilyon doları aşacak!
GİRİŞ 07.12.2019 08:59 GÜNCELLEME 07.12.2019 10:26
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı ülkelerin dün Avusturya'nın başkenti Viyana'da sona eren toplantısının ardından basın mensuplarına konuşan bin Selman, Aramconun ilk halka arzı (IPO) konusunda değerlendirmelerde bulundu.

 

2 TRİLYON DOLARI AŞACAK

IPO kapsamında önceki gün nihai hisse fiyatı belli olan ve piyasa değeri 1,7 trilyon doları aşan Aramco'nun gelecek hafta Suudi Arabistan borsası Tadawul'da işlem görmeye başlayacak olmasına işaret eden Abdülaziz bin Selman, "Aramconun piyasa değeri yakında 2 trilyon dolardan fazla olacak. Herkes bunun olacağına emin olabilir." ifadelerini kullandı.

 

Saudi Aramco, IPO kapsamında, yatırımcılardan hisse başına en yüksek miktar olarak belirlenen 32 Suudi riyali (8,53 ABD doları) teklif alırken, şirket 25,59 milyar dolar gelir elde etti.

Aramco bu sonuçla, Çinli e-Ticaret devi Alibaba'nın 2014'te New York Borsası'nda düzenlenen IPO'sunda elde edilen 21,8 milyar dolarlık geliri geride bırakarak, bu alanda rekor kırmış oldu.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Halil 4 yıl önce Şikayet Et
    Aramconun asıl sahıbı Suudıler degıl..Yahudılerdır..Suudıler kazandıkları paraları,Ingıltere ve Amerıka merkez bankalarında birıktirmektedirler..Bu devletler paranızı alıkoyduk derlerse mahvolurlar..Amerıkaya yanı Yahudılere kökten baglıdırlar..Suudıler bu paraları Hakına dagıtmamaktadır..İslam dünyasına harcamamaktadır..Vahabıcocukları...
    Cevapla
  • Serdengeçti 4 yıl önce Şikayet Et
    İşte o paralarla dönüp Aramco'yu alıyorlar. Eee her yerde satılmış yönetici/İdareci lazım bunlara... Para'nın ve satın alınmışların fayda etmeyeceği günde gelecek!
    Cevapla
  • emin 4 yıl önce Şikayet Et
    "Tadawul" dilimizde çok bilindik bir kelime.
    Cevapla
  • aynen 4 yıl önce Şikayet Et
    tedavül
    Cevapla
  • Yakup ysr 4 yıl önce Şikayet Et
    Tadavul piyasa demek
    Cevapla