OPEC'ten son dakika petrol kararı! Dünyaya duyurdular

Son dakika haberi: Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı ülkeler, günlük petrol üretimini 500 bin varil daha azaltma kararı aldı. Günlük 500 bin varillik kesintinin 167 bin varilinin Suudi Arabistan tarafından karşılanacağını bildirdi.

OPEC'ten son dakika petrol kararı! Dünyaya duyurdular
OPEC'ten son dakika petrol kararı! Dünyaya duyurdular
GİRİŞ 06.12.2019 18:54 GÜNCELLEME 06.12.2019 19:00
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan liderliğindeki 14 üyeli OPEC ve Rusya önderliğindeki 10 üyeli OPEC dışı ülkeler, düşük petrol fiyatlarını, küresel petrol piyasasındaki arz fazlasını ve dünya genelindeki düşük petrol talebini görüşmek için bir araya geldi.



SON DAKİKA PETROL KARARI

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı ülkeler, günlük petrol üretimini 500 bin varil daha azaltma kararı aldı.

KRİTİK TOPLANTI SONA ERDİ

 

Avusturya'nın başkenti Viyana'da, söz konusu petrol üreticisi ülkelerin 3 saatin üzerinde süren 7. Bakanlar Toplantısı sona erdi.

Toplantının ardından, OPEC ve OPEC dışı ülkeler, günlük ham petrol üretim miktarlarını 500 bin varil daha azaltma kararına vardı.



MART 2020'NİN SONUNA KADAR UYGULANACAK

 

Söz konusu kesinti miktarı, Aralık 2018'den bu yana devam eden günlük ortalama 1,2 milyon varillik kesintinin üzerine eklenecek ve Mart 2020'nin sonuna kadar uygulanacak.

BİR KISMINI SUUDİ ARABİSTAN KARŞILAYACAK

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Selman, yaptığı basın açıklamasında, günlük 500 bin varillik kesintinin 167 bin varilinin Suudi Arabistan tarafından karşılanacağını bildirdi.

Suudi Arabistan'ın ayrıca günlük petrol üretimini gönüllü şekilde ek olarak 400,000 varil daha azaltacağı bilgisini paylaşan bin Salman, OPEC ve OPEC dışı ülkelerin toplam ham petrol üretim kesinti miktarının, 1 Ocak'tan itibaren günlük 2,1 milyon varil olacağını ifade etti.



KARARIN ARDINDAN HAM PETROL FİYATLARI YÜKSELDİ

Dünya genelinde en yaygın kullanılan Brent türü ham petrolün varil fiyatı TSİ 17:30'da 63,16 dolardan TSİ 17:55'de 64,72 dolara ulaşarak, 25 dakika içinde yüzde 2,5 artış kaydetti.

ABD'nin Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varil fiyatı da aynı dakikalar içinde 58,02 dolardan 59,69 dolara çıkarak, yüzde 2,9 yükseliş gösterdi.

YORUMLAR 10
  • Abdülhamit Han 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis elektrikli arabalar üzerinden kdv yi gümrüğü kaldır ,sesimizi duy ne olur
    Cevapla
  • Kadirovic 4 yıl önce Şikayet Et
    Tabii ki kısıtlayacaklar çünkü abd tarafından piyasaya sürülen petrol alıcı bulmuyor o zaman
    Cevapla
  • Ahmet mete 4 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir saçma düzen mı olur? Petrol üretse de üretmese de kazanan yine onlar.
    Cevapla
  • bir vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bize bu heceden zam olarak yansır artık
    Cevapla
  • 08'Lİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Petrola gelen her zamdan sonra, her yerinden petrol fışkıran misakı milli sınırları içinde olan kerkük ve musula verenleri lanetle anıyorum.
    Cevapla
  • 08'Lİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrısta misaki milli sınırları içinde ve lozanda verildi. Lozana kim imza attı.
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    1876 yilinda kıbrısi ingilzlere verenleri niye lanetlemiyisun kibrisin etrafindaki dogalgaz yataklari musul kerkük petrolunden 3 kat daha fazla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle