JCR, Türkiye'nin kredi notunu teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Japan Credit Rating Agency (JCR), Türkiye'nin "BBB-" olan kredi notunu teyit etti, not görünümünü "negatif"te bıraktı. Geçtiğimiz hafta Türkiye ekonomisi ile ilgili iki kredi derecelendirme kuruluşundan daha açıklama gelmişti. Fitch Ratings'in Türkiye'nin görünümünü yükseltmesinin ardından kredi derecelendirme kuruluşu Moody's de Türkiye ekonomisinin hızlı bir şekilde toparlandığını açıklamıştı.

JCR, Türkiye'nin kredi notunu teyit etti
JCR, Türkiye'nin kredi notunu teyit etti
GİRİŞ 06.12.2019 12:02 GÜNCELLEME 06.12.2019 12:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

JCR'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Türkiye'nin uzun vadeli kredi notunun "BBB-" olarak teyit edildiği, not görünümünün "negatif"te bırakıldığı bildirildi.

 

 

Türkiye'de enflasyon oranının yüzde 25 seviyelerine kadar yükselmesine rağmen, döviz kuru ve finansal piyasaların politika faizindeki hızlı artış, ABD ile ilişkilerdeki iyileşme ve kamu altyapı harcamalarındaki azalmanın ardından istikrar kazandığı belirtilen açıklamada, "Bu gelişmelerle Türk makamları, Uluslararası Para Fonu (IMF) da dahil olmak üzere dış desteğe bağlı kalmadan enflasyonu kendi başlarına durdurmayı başarabildi." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Türkiye ekonomisinde 2018'in son çeyreğinin ardından üç çeyrek boyunca daralma yaşandığı, fakat cari hesabın fazla vermesiyle ekonominin tekrardan toparlanmaya başladığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

 

 

"Yabancıların sermayelerini geri çektiği ve yerleşiklerin döviz mevduatlarında artış yaşandığı bir ortamda, finansal kurumlarca tutulan döviz likiditesi yeniden toparlanıyor. JCR, büyüme oranının 2019'un tamamında mütevazi bir şekilde pozitif olmasını bekliyor. Döviz kuru, yıllık enflasyonunun yüzde 10'un altına düşmesiyle yeniden istikrar kazandı. JCR, mali ve para politikaları altında ekonominin 2020-2022 döneminde ılımlı büyüme trendine geri dönmesini bekliyor."

Açıklamada ayrıca, mali açığın gayri safi milli hasılaya oranının yüzde 3'ün altında kalmasının beklenildiği öngörüsüne de yer verildi.

MOODY'S DE BUGÜN AÇIKLAYACAK
Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's bugün Türkiye'ye ilişkin not kararını açıklayacak. Türkiye'nin notu Moody's değerlendirmesine göre yatırım yapılabilir seviyenin 4 kademe altında bulunuyor

 
KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • ozkan 4 yıl önce Şikayet Et
    inşallah dolar tekrar 7 TL.olmaz olacaksada bu hafta olsun çünkü dolar yükselince enflasyon zamlar artacak ve yapılan asgari ücret zammı da her zamanki gibi ise yaramayacak
    Cevapla
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    Döviz çikar enflasyonda beraber çikar göreceksiniz
    Cevapla