ASDEP kura sonuçları açıklandı mı! ASDEP kura sonuç ekranı

ASDEP sonuçları açıklandı mı? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı taşrada görevlendirmek üzere Türkiye geneli yapacağı personel alımı başvurularını 27 Kasım – 6 Aralık tarihleri arasında tamamladı. Şimdi ise adaylar ASDEP kura sonuçlarının açıklanacağı tarihi merakla bekliyor. İşte ASDEP kura sonuçları ile ilgili merak edilenler...

ASDEP kura sonuçları açıklandı mı! ASDEP kura sonuç ekranı
ASDEP kura sonuçları açıklandı mı! ASDEP kura sonuç ekranı
GİRİŞ 19.12.2019 15:22 GÜNCELLEME 19.12.2019 15:23

ASDEP kura sonuçları için aday Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan gelecek açıklamaya gözleri çevirmiş durumda. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 81 ilde toplamda 1000 kişiyi ASDEP personeli olarak istihdam edecek. 27 Kasım'da başlayan ASDEP personel alımı başvurusu 6 Aralık itibari ile sona eriyor. Peki ASDEP personel alım sonuçları ne zaman açıklanacak? Tüm detaylar haberimizde...

 

ASDEP PERSONEL ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ASDEP personel alımı başvurularını 6 Aralık Cuma yani bugün itibari ile tamamlıyor. Başvuruların tamamlanmasının ardından sözlü mülakata çağrılacak adaylar KPSS B grubu (KPSS) P3 puan türü esas alınarak en yüksekten başlayarak il kontenjanı doğrultusunda 4 katına kadar davet edilecek. Lakin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ASDEP personeli alımı başvuru sonuçları için henüz resmi bir açıklamada bulunmadı. Sonuçlar Aile Bakanlığı il Müdürlüklerine ait resmi sitelerden duyurulacak.

ASDEP KURA SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaptığı duyuruda "Sürekli İşçi Alım Kurası 10.12.2019 tarihinde saat 14.00'da Bakanlığımız Emek yerleşkesi Reşat Moralı toplantı salonunda (Emek Mahallesi 17. Cadde No:13 Pk: 06520 Emek / ANKARA) yapılacaktır." diye belirtti.  Kura çekilişi gerçekleştirildi. Kura sonucunda asil veya yedek olarak belirlenen adaylar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerinin İnternet sayfasından duyuruları takip etmesi gerekmektedir.

İLLERE GÖRE ASDEP PERSONEL ALIMI DAĞILIMI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 81 ilde toplamda 1000 ASDEP personel alımı gerçekleştirecek. İşte ASDEP personel alımının illere göre dağılımı;

 

 

ASDEP PERSONEL ALIMI SÖZLÜ MÜLAKAT KONULARI!

Aile Bakanlığı il Müdürlükleri resmi sitesi üzerinden davet edilen ASDEP personel aday aşağıdaki konulardan sözlü mülakata tabi tutulacak. İşte sözlü mülakat konuları;

- Bakanlığın görev alanına ait sosyal hizmet mevzuatı ve alan bilgisi,

- Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

- Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

- Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

- Genel yetenek ve genel kültürü,

- Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,

yönlerinden, (a) bendi için 50 puan, diğer bentlerin her biri için 10 puan üzerinden değerlendirilecektir.

ASDEP NEDİR VE NASIL BAŞVURU YAPILIR? 

Adaylar, başvurularını Bakanlığın web sayfasında (www.ailevecalisma.gov.tr ve/veya https://ailevecalisma.gov.tr/pdb) yer alan sözleşmeli personel alım sınavı başvuru sayfasından elektronik ortamda 27/11/2019 - 06/12/2019 tarihleri arasında yapacak.

Aile ve bireylerin, sosyal sorunlarının daha hızlı tespiti ile sosyal hizmetler ve sosyal yardımlar başta olmak üzere, kamu hizmetlerine daha hızlı erişimini sağlamak amacıyla tasarlanmış bir programdır.

Süreç; talep odaklı hizmet sunumunun yanı sıra, arz odaklı hizmet sunumunu da içermektedir.

ASDEP’in ülke geneline yaygınlaştırılması için Sosyal Hizmet, Psikoloji, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Aile ve Tüketici Bilimleri bölümlerinden mezun meslek elemanlarından 2016 yılında 1.500, 2017 yılında 1.500 olmak üzere toplam 3.000 ASDEP Görevlisi özel hizmet alımı yoluyla istihdam edilmiştir.

Alanında uzman 3.000 ASDEP Görevlimiz ile 81 ilde hane dolaşarak sosyal yardım ve sosyal hizmete ihtiyacı olan vatandaşlarımızı tespit edilmekte, durumlarına uygun hizmetlerden yararlanmaları sağlanmaktadır. Ayrıca ailelere eğitim, rehberlik ve danışmanlık hizmetleri verilmektedir.