Kaçırdıkları 100 ton altını geri getirdiler

Polonya'nın İkinci Dünya Savaşı'ndan önce İngiltere'ye kaçırdığı 4 milyar Sterlin değerindeki 8 bin altın külçesi, aylardır süren gizli bir operasyonla ülkesine geri döndü.

Kaçırdıkları 100 ton altını geri getirdiler
Kaçırdıkları 100 ton altını geri getirdiler
GİRİŞ 05.12.2019 09:19 GÜNCELLEME 05.12.2019 09:19
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Polonya'nın 2. Dünya Savaşı'nın başlamasına yakın Nazilerin eline geçmemesi için İngiltere'ye taşıdığı 100 ton altın, geçtiğimiz aylarda düzenlenen gizli bir operasyonla başkent Varşova'ya geri getirildi.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre değeri 4 milyar Sterlin'i bulan toplam 8 bin külçe altın, Londra'dan Varşova'ya nakliye uçaklarıyla, 8 gece seferinde taşındı.

Altınların nakli sırasında güvenliği, G4S Uluslararası Lojistik firması sağladı, ayrıca İngiliz polisinin de özel güvenlikçilere destek verdikleri kaydedildi.

Haberde son nakliyatın 22 Kasım akşamı gerçekleştirildiği belirtildi.

G4S yetkilileri operasyonu bugüne kadar ülkeler arasında gerçekleştirilen en büyük altın nakliyatlarından birisi olarak tanımladı.

İngiltere Merkez Bankası'nın kasasından alınan altınların şu anda başkent Varşova'daki Polonya Merkez Bankası'nın kasasında olduğu ifade edildi.

YORUMLAR 7
  • Urfalı 4 yıl önce Şikayet Et
    İngilizler o Altınları sermaye olarak kullanmıştır
    Cevapla
  • acaba 4 yıl önce Şikayet Et
    bizimde 450 ton altınlarımız ingiltereye vermişler m.şimşek açıklamamiştı ağzından kaçırdı hatta 470 ton olarak borçlara rehin olam özere diyor ne oldu alan oldumu yurda geri getirildimi acaba...
    Cevapla
  • Evet 4 yıl önce Şikayet Et
    Alındı
    Cevapla
  • Bozkurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet geri alındı fakat son 80 ton orada daha
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Altın fiyatları düşer o zaman
    Cevapla
  • izmir 4 yıl önce Şikayet Et
    bizde amrikada bulunan altınlarımızı darbeden sonra alıp ingiltereye verdik demekki herkes ingiltereye getiriyor demekki çok kar veriyor
    Cevapla
  • Deli 4 yıl önce Şikayet Et
    Putin duymasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle