Zorunlu hâller dışında ithalat yasak

Hükûmet, işsizlikle mücadele, yeni istihdam alanlarının oluşturulması ve ithalatın azaltılması kapsamında yeni bazı adımları devreye sokmaya hazırlanıyor.

Zorunlu hâller dışında ithalat yasak
Zorunlu hâller dışında ithalat yasak
GİRİŞ 03.12.2019 07:45 GÜNCELLEME 03.12.2019 07:49
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Bu kapsamda sağlık turizmi başta olmak üzere, hizmet ve imalata yönelik yeni teşvik politikaları ile kamu kurumlarının yerli ürün kullanımına yönelik tedbirler gözden geçirildi. Hayata geçirilecek yeni uygulamalar da belirlendi.

Hükûmet, ithalatı azaltmaya yönelik politikaları kapsamında öncelikle kamu kurumlarına getirilen yerli ürün kullanma şartına ilişkin uygulamanın kapsamını genişletiyor. Nisan 2019’da, kamu alımlarında sağlıktan inşaata, tarımdan sanayiye ve elektroniğe kadar çeşitli alanlarda kullanılan 761 eşya için, ‘istisnai durumlar’ dışında ithalat izin belgesi düzenlemeyeceğine yönelik karar alınmıştı. AK Parti ekonomi kurmayları, yerli ürün kullanımı konusunda tüm bakanlıklara bir defa daha talimat verildiğini, ihalelerin yerli ürünler üzerinden yapılacağını kaydetti. Türkiye’de üretilen, ithal ürünle aynı kalitede olacak ürünler belirlenecek. Ayrıca bu ürünlere yönelik ‘kalite denetimi’ yapılacak. İthalata dayalı üretim yerine, yerli üretimi teşvik edecek yeni uygulamalar devreye girecek.

İSTİHDAM HASTANEDE ARTACAK

Turizm başta olmak üzere, istihdamın artırılmasına büyük katkısı olan hizmet sektörüne yönelik yeni adımlar da gündeme gelecek.  AK Parti’nin ekonomi kurmayları “Sadece sağlık turizmi kapsamında Türkiye’ye 612 binden fazla insan geldi. Bu potansiyel değerlendirilerek, sağlık turizmi konusunda hedef ülkeler belirlendi. Buralara gidip, agresif bir tanıtım kampanyası yapılacak” değerlendirmesini yaptı. Böylece hastanelerin istihdam kapasitelerinin artırılması hedefleniyor.

Türkiye

 

 

YORUMLAR 14
  • Abdülhamit Han 4 yıl önce Şikayet Et
    memlekette en büyük eko sorun dolarizasyon ise ihracat yapan son 3 yılda işci çıkarmayan tüm firmalardan elektrik su parasının yarısı alınmasın ,işçi eleman alan firmalardan da aynı şekilde yarısı alınmasın
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    İşsizlik ile mücadele için memlekete sokulan 10 milyon suriyeli afgan özbek bunları sınır dışı eder iseniz herkese iş kapısı açılır tek formül budur ....
    Cevapla
  • YİĞİDO 4 yıl önce Şikayet Et
    kalanlardan iş beğenmiyenleri de ve illa devlet dairesi olsun da ne olursa yaparım diyen sonrada onu ben yapmam bunu ben yapmam diyenleri de cıkarısak işsizlik çözülür
    Cevapla
  • yurttaş 4 yıl önce Şikayet Et
    analiz; Allah kimseyi işsiz bırakmasın, zordur. Ancak az da olsa el emeğiyle kazanabilecekken dizilere özenip "masa başından gayrı işte çalışmam" kafasındaki insanlara ne demeli? Evde, kahvehane köşelerinde oturup cığara tüttürmek mi yeğdir yoksa kendisine, ailesine, topluma faydalı bir birey olmak mı?
    Cevapla
  • analiz 4 yıl önce Şikayet Et
    yurtaş ;vasıflı elamana iş bulamazsan vasıfsız iş verirsen ne billem hangi ilde askeri ücret verirsen bu adam aldığı para kirasına yetmez buna da iş beğenmeme diyemezsiniz.
    Cevapla
  • yurttaş 4 yıl önce Şikayet Et
    ya iş beğenmeyeni ne yapacağız?
    Cevapla
  • vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    tekeli neden abd sirketine sattiniz ? arastirin satilan sirketlerin bircogu yabancilara gidiyor halk gormuyormu saniyorsunuz ?
    Cevapla
  • Abdülhamit Han 4 yıl önce Şikayet Et
    Siyanür ve siyanür tuzlarına yüksek gümrük vergileri getirilsin , potasyum Ferro siyanür ve Kalsiyum siyanür sofra tuzlarına katılır ve ithaldir ,acilen yüksek vergi getirilsin
    Cevapla
  • Ssb 4 yıl önce Şikayet Et
    Sözde güzel ama uygulamada %1 Türk %99 yabancı şirketlere veriliyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle