Otokar, Latin Amerika'ya açılıyor

Otokar, Kolombiya'nın Bogota kentinde düzenlenen Expodefensa 2019 fuarına katılıyor.

Otokar, Latin Amerika'ya açılıyor
Otokar, Latin Amerika'ya açılıyor
GİRİŞ 02.12.2019 12:28 GÜNCELLEME 02.12.2019 12:29
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Şirketten yapılan açıklamaya göre, bölgede savunma sanayinin önemli buluşmaları arasında yer alan ve 2-4 Aralık'ta düzenlenen fuarda Otokar, dünyaca ünlü askeri araçlarını ve kara sistemlerindeki kabiliyetlerini tanıtıp teknoloji transferi dahil farklı iş birliği fırsatlarını değerlendirecek. 

 

2009 yılından itibaren iki yılda bir düzenlenen ve bölgenin en önemli savunma sanayi fuarı arasında yer alan fuarda Otokar, kendi tasarımı ve üretimi olan dünyaca ünlü zırhlı araçlarıyla birlikte paletli zırhlı araçlarını ve kule sistemlerini tanıtacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Otokar'ın hem günümüz hem de gelecek tehditlerine yönelik geliştirdiği ve ürettiği geniş ürün gamı ile dünya savunma sanayindeki konumunu her geçen gün kuvvetlendirdiğini belirterek, şunları kaydetti: 

 

"Savunma sanayisinde kara sistemleri alanındaki kullanıcımızın farklı ihtiyaç ve beklentilerini analiz ediyor, mühendislik kabiliyetlerimiz ve üstün Ar-Ge imkanlarımız ile bu ihtiyaçları yanıtlayabilecek çözümleri hızlı şekilde geliştiriyoruz. Halihazırda bu bölgede hizmet veren askeri araçlarımızla Latin Amerika pazarının ihtiyaç ve beklentilerine cevap verme konusunda önemli bir yol katettik. Expodefensa süresince savunma sanayi alanındaki dünyaca ünlü geniş ürün yelpazemizi tanıtmanın yanı sıra teknoloji transferi de dahil farklı iş birliği fırsatlarını değerlendireceğiz. Bu sayede ülkemizin ihracatına daha fazla katkı sağlamayı hedefliyoruz."

Mühendislik ve tasarım kabiliyeti ile askeri araçlardaki 30 yılı aşkın tecrübesiyle uluslararası savunma sanayindeki konumunu her geçen gün güçlendiren Otokar, fikri mülkiyet hakları kendine ait olan araçlarını 5 kıtada 35'ten fazla ülkeye ihraç ediyor. NATO ve Birleşmiş Milletler'in tedarikçisi konumunda olan Otokar'ın 32 bini aşkın aracı, farklı coğrafyalarda, zorlu iklim koşullarında ve riskli bölgelerde aktif olarak hizmet veriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Dede 4 yıl önce Şikayet Et
    Dört şerit geliş gidiş yapılsa iyi olurdu yol güvenli olurdu sollama yapanlar kazaya davetiye çıkarıyor Eski istanbul yolu gibi kif kiriş geliş şart birdaha bu yuli 30 sene sonra genişledirler baştan büyük kullanışlı yapaçan yolu ölen kimse olmasın bu kadar da yapanlardan ajlan razı olsun yulun eksiklerini yazdim saygilar
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun hükümetimizin büyük çalışmaları ile savunma sanayimiz ve her alanda üretenlerimizden en son teknolojilerimizle her çeşit silah araç gereçlerimizi araçlarımızı devamlı milli yerli üretelim.
    Cevapla
  • Remzi Demiroğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    ne oldu sayin koclar turkiyede yatirim yapilmazdi yoksa gitmekten vazmigectiniz.
    Cevapla
  • aspnetturkiye.com 4 yıl önce Şikayet Et
    toplama araçlar kendilerinin yaptıgı bişey yok
    Cevapla