‘Evli’den daha az vergi alınsın' önerisi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını yarın yapacak. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan toplantı öncesi; farklı bir boyuta dikkati çekerek “Maaşlar üzerindeki vergilendirmede aile yükümlülükleri de dikkate alınmalı. Bekâr ve çocuksuz bir çalışan ile evli ve çocuklu çalışan kimselerin, aynı oranda vergiye tabi tutulmaları, vergi adaleti bakımından kabul edilemez” dedi

‘Evli’den daha az vergi alınsın' önerisi
‘Evli’den daha az vergi alınsın' önerisi
GİRİŞ 01.12.2019 08:34 GÜNCELLEME 01.12.2019 09:04
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını yarın yapacak. Öncesinde gazetemize değerlendirmelerde bulunan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan; farklı bir boyuta dikkati çekerek “Maaşlar üzerindeki vergilendirmede aile yükümlülükleri de (evli, çocuk sahibi vs) dikkate alınmalı. Vergi oranları bu yükümlülüklere uygun olarak belirlenmeli. Bekâr ve çocuksuz bir çalışan ile evli ve çocuklu çalışan kimselerin, aynı oranda vergiye tabi tutulmaları, vergi adaleti bakımından kabul edilemez” dedi.


Bu konuda Almanya’yı örnek gösteren Arslan, şunları söyledi: Almanya’da bekâr birisinden yüzde 19 vergi alınırken, işin içine aile girince bu oranın yüzde 1,3’e düştüğünü görüyoruz. ABD’de de bekâr birisi yüzde 16 vergi öderken, aile kurduğu zaman bu oran yüzde 4,1’e düşüyor. Türkiye’de rakamlar yüksekliğini koruyor. Bu oranlar bekâr birisi için yüzde 13,3, evli için yüzde 11,4... Bunun aşağılara çekilmesi gerekiyor. Almanya’da 9 bin avroya kadar olan gelirler vergilendirme dışı bırakılırken; evliler için söz konusu miktar iki katına çıkıyor. Buna ilave olarak her bir çocuk için 7 bin 600 avro gelir de ayrıca vergilendirme dışı bırakılıyor. Bu yöntemle adil vergilendirme sistemi gerçekleştirilmeye çalışılıyor.

Türkiye Gazetesi

 

 

YORUMLAR 9
  • Azdagdf 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bekarla evli arasında ki hukuki anlamda bir ayrımdan bahsedilmiyor zaten. Söz konusu gelir ve gider arasındaki dengeyi sağlamak. Bu açıdan bakıldığında doğru ve adil bir uygulama. Evli kişi, 4 çocuk ve çalışmayan eşe bakmakla yükümlü. Dolayısıyla giderler daha fazla. Burada bir ayırım yok adalet var. Zaten Türkiye böyle bir şey yok boşuna birbirimizi yormayalım
    Cevapla
  • poqlt 4 yıl önce Şikayet Et
    dogru ve cok guzel.soylemisler gercekten bende evliyim 3tane.cocuk ogrencim var bekarla dunya kadar fark var aramizda.ayni vergiye tabi tutmak valahi adaletsiZliktir aile gecindirmek bu.zamanda Allah yardim etsin herkese saygilar.
    Cevapla
  • aydın 4 yıl önce Şikayet Et
    Esas adeletsizlik bu uygulmayla gelmiş olur.Bekar olmak suc mu ?Ne alakası var.Kesintinin evli veya bekara göre yapılmayı düşünülmesi cahilliktir.Kesinti neyse her insanda aynı olmalıdır.Bu bir kul hakkıdır.
    Cevapla
  • Zffgiytfv 4 yıl önce Şikayet Et
    Ayrıca çocuğu olmayanın ne suçu var Allah vermemiş te olmamış ve belki o da tedavisine harcayacak!
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bekarların ne suçu var?Boşanmış olanların?Onlar nafaka veya çocuklarına bakmıyorlarmı?Bekar olanlar yanlız mı yaşıyorlar,aileleri,anne,baba,anane vs yokmu?Vergi adaletsizliğine çare bulunacaksa,vatandaş ayrımı yapılmamalı,adaletli olmalı!Her yaptığınız,düşündüğünüz yanlış kardeşim!
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok mantıklı tüm çalışanlar için uygulanmalı eş çalışmıyorsa eğer.
    Cevapla
  • kırkdort4444 4 yıl önce Şikayet Et
    aynen, eşi calısmayan annelik yapan temel aile desteklenmeli.nokta
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle