Çalışmalar sona geldi: 3 yıl erteleme geliyor

AK Parti’nin karşılıksız çeklerle ilgili uygulanan cezalar konusunda yaptığı çalışmada sona gelindi.

Çalışmalar sona geldi: 3 yıl erteleme geliyor
Çalışmalar sona geldi: 3 yıl erteleme geliyor
GİRİŞ 29.11.2019 08:38 GÜNCELLEME 29.11.2019 08:38
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgilere göre, hapis cezası kalkmayacak. Hapis alanlara erteleme gelecek. Çeki karşılıksız çıktığı için verilen adli para cezalarının infazının da üç yıl ertelenmesi öngörülüyor. AK Parti kurmayları; çek borcu olanlara, erteleme sürecinde borçlarını ödeyebilmesi için yapılandırma imkânı getirileceğini, böylece alacaklıların da mağdur edilmeyeceğini söyledi. Karşılıksız çek sebebiyle haklarında işlem başlatılanların sayısının 200 bin civarında olduğunu belirten AK Parti kaynakları “Bunların büyük bölümünü orta ölçekli işletmeler oluşturuyor. Hapse giren, borcunu hiç ödeyemez. Çek sahibine taksitlendirme fırsatı da gelecek. Üç yıl içinde ödemezse adli süreç devam edecek” dedi.

 

 

YORUMLAR 40
  • Aslan 4 yıl önce Şikayet Et
    Hapis kalksin yoksa kimse birsey odemez .
    Cevapla
  • ÖZTÜRK 4 yıl önce Şikayet Et
    ticaret peşindir.çekini ödeyemeyen cezasını çekmeli aksi takdirde hamallık yapsın çekle ticaret yapan cezasına katlanmalı güven suistimal edilmemeli
    Cevapla
  • baki kullap 4 yıl önce Şikayet Et
    devlet kural koyuyor ancak bu kurallar birilerinin canını yakıyor.benim bu konuda teklifim var.net olarak alacağı olanların alacağını devlet ödesin.sonra bana da sormadan istediği kuralı koysun.
    Cevapla
  • veli 4 yıl önce Şikayet Et
    yazık yazık olan gerçek esnafa oldu adam herseyini kaybediyor yetmemiş gibi birde hapis cezası alie desen paramparça zaten hırsız hırsızlığını yapıyor burda gerçekten batan yılların esnafı hırsızla bir tutuluyor.
    Cevapla
  • nevizade 4 yıl önce Şikayet Et
    bu karşılıksız çeklerin yüzde ellisi çok rahat geçen yıl ki ekonomik krizden kaynaklı. iş yapan insanlar devlet kurumlarından ödemeleri düzenli alamadılar. düzenli ödeme alamayan küçük veya orta ölçekli çalışanlar bankalardan da kredi alamayınca tefecilerin eline düştüler. bu düzen senelerdir böyle gelmiştir, ne yazık ki böyle de gidecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle