Aracını satacaklar dikkat! Piyasa durdu

Adana Oto Alım Satım Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Mehmed Güveloğlu, sıfır araçta yapılan yüksek indirimli kampanyalar ve takas imkanının ikinci el piyasasında durgunluğa neden olduğunu belirtti.

Aracını satacaklar dikkat! Piyasa durdu
Aracını satacaklar dikkat! Piyasa durdu
GİRİŞ 26.11.2019 10:08 GÜNCELLEME 26.11.2019 12:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kredi faizleri düştüğü için yüksek ölçüde indirim ve takas imkanı sunan sıfır araçlar nedeniyle ikinci el otomobil piyasasında satışlar olumsuz etkilendi. Adana Oto Alım Satım Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Mehmed Güveloğlu, “Kredilerin düşmesi ikinci elde harekete neden oldu ama beklentilerimizi karşılamadı. Esnaf sıkıntıda şu anda” dedi.

Araç plazalarının stoklarını eritmek için sıfır otomobillere ÖTV indiriminin ardından bir de yıl sonu indirimi yapması nedeniyle fiyatlar da 10 ila 30 bin lira arasında düştü. Yapılan indirimlerden Adana’da bulunan oto pazarındaki 2. el araç satışı yapan esnaf da etkilendi. Adana Oto Alım Satım Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Mehmed Güveloğlu, İHA muhabirine yaptığı açıklamada sıfır otomobillere vatandaşın daha çok rağbet gösterdiğini söyledi.

“EN AZ 5 İLA 10 BİN LİRA HASAR KAYDI”

2. el otomobil alım satımı yapan esnafın otomobil bulmakta zorlandığını da belirten Güveloğlu, “Piyasada hasarlı, pert, ağır hasarlı otomobil çok. Bunlarda orijinalleri arasında fiyat farkına neden oluyor. Hasarsız otomobil bulmakta zorlanıyoruz. Satarken insanlarımız otomobilin hasar kaydına bakıyor. Bir otomobil servise gittiği zaman kaskodan 5 ila 10 bin arasında hasar kaydına neden oluyor. Bu da etkiliyor” diye konuştu.
Kredi faizlerinin düşmesinin ve dövizdeki dalgalanmanın ikinci el otomobil fiyatlarını arttırdığını aktaran Mehmed Güveloğlu, 2020 yılında fiyatların daha da artacağını ifade ederek şunları söyledi:

“Kredilerin düşmesi de ikinci elde harekete neden oldu ama beklentilerimizin çok üstünde değil. Esnaf sıkıntıda şu anda. Dolar ve euronun artmasıyla ikinci el fiyatları da artıyor ancak yine de sıfır ve ikinci el arasında uçurum fiyat farkları var. 2020 yılında fiyatların düşmesi bekleniyor ancak ben öyle bir durumu beklemiyorum.”

Öte yandan, Adana Oto Alım Satım Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Mehmed Güveloğlu vatandaşların ikinci el otomobil alımı yaparken kilometresine, hasar kaydına ve bakımlarının yapılma periyoduna dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Suat 4 yıl önce Şikayet Et
    Araç piyasasının durduğu falan yok, sıfır araba çok pahalı.Millet ikinci el araba alacak ama ortalıkta pert ve hasar kaydı çok yüksek araçlar var, herkes kendi ve ailesinin can güvenliğini düşünerek bu araçları almıyor almamalılarda zaten. Hasar kaydı olmayan durumu iyi arabalarda sayı olarak az olması sebebi ile pahalı satılıyor. Sıfır arabada devlet vergileri %18 KDV ek olarak %5 gibi bir rakam olmalı. Araç parasının yarısı kadar devlet vergi olarak alıyor bu kalkmalı ...
    Cevapla