Erdoğan’ın talimatına rağmen TBMM’de kabul edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, termik santrallerdeki baca gazı filtreleme sistemlerinin mutlak suretle yapılması, yapılmadığı takdirde ceza verilmesi, gerekirse kapatılması yönündeki talimatına rağmen, Türkiye'de bulunan 15 termik santralin baca filtrelerinin takılmasını 2 buçuk yıl daha erteleyen kanun teklifi kabul edildi.

Erdoğan’ın talimatına rağmen TBMM’de kabul edildi
Erdoğan’ın talimatına rağmen TBMM’de kabul edildi
GİRİŞ 23.11.2019 15:54 GÜNCELLEME 23.11.2019 19:25
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde parti kurmaylarıyla bir araya geldiği toplantıda, termik santrallerdeki baca gazı filtreleme sistemlerinin mutlak suretle yapılması, yapılmadığı takdirde ceza verilmesi, gerekirse kapatılması için talimatını vermişti. Erdoğan’ın bu talimatına rağmen Türkiye'de bulunan 15 termik santralin baca filtrelerinin takılmasını 2,5 yıl daha erteleyen kanun teklifi TBMM’de kabul edildi.

 

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Son dönemde kamuoyunda gündem olan baca gazı filtreleme sistemi olmayan termik santrallerle ilgili tartışma MYK'nın da gündemindeydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, termik santrallerdeki baca gazı filtreleme sistemlerinin mutlak suretle yapılması, yapılmadığı takdirde ceza verilmesi, gerekirse kapatılması için son dakika talimatını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kirliliğe kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Kimse milletin havasını kirletemez. Mutlaka filtreleme sistemi yapılmalı. Bu konuyu da bizzat takip edeceğim" dedi. Toplantıda Erdoğan'ın gösterilen bir fotoğraf üzerine, santral yöneticilerini aradığı ve filtre takmalarını istendiği de belirtildi.

 

 

YORUMLAR 15
  • Uğur 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis bugüne kadar ne dediyse yerine getirdi. Sanıyorum yine reisin imzalaması gerek bunu. Veto ederse iş biter.
    Cevapla
  • Tirt 4 yıl önce Şikayet Et
    Daníşíkli dövúş
    Cevapla
  • olacağı bu 4 yıl önce Şikayet Et
    iş adamlarını yada onların vekillerini milletvekili yaparsan millete değil iş adamlarına çalışırlar!
    Cevapla
  • ben 4 yıl önce Şikayet Et
    bu durumda ortaya ne çıkıyor bence ak parti millet vekilleride bu memleket için çalışmıyor adeta köstek oluyorlar demekki neymiş reis yalnızmış.
    Cevapla
  • doğruları konuşan 4 yıl önce Şikayet Et
    Beni güldürdün ya, Rabbim de seni güldürsün.
    Cevapla
  • Kahraman 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis de imzalamaz veya veto eder olur biter.Vatan Millet diye mangalda kül bırakmayanlar NEREDE?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle