Rusya Türkiye'den almıştı! Geri gönderdi...

Türkiye’den Rusya’ya gönderilen 20 ton Türk domatesinin geri gönderildiği açıklandı. Yapılan incelemede canlı kurtçuklara rastlandığı belirtildi.

Rusya Türkiye'den almıştı! Geri gönderdi...
Rusya Türkiye'den almıştı! Geri gönderdi...
GİRİŞ 22.11.2019 11:49 GÜNCELLEME 22.11.2019 14:49
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Rusya Tarım Ürünleri Denetim Ajansı (Rosselhoznadzor) tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’den Rusya’nın başkenti Moskova’nın güneyinde bulunan Bryansk bölgesine gönderilen domatesin iade edildiği belirtildi.

 

 

Açıklamada Rusya’nın Krasnodar bölgesine gönderilmek için bir depoda bekletilen domateslerin müfettişler tarafından incelemeye alındığı anda canlı kurtçuklara rastlandığı ardından laboratuvarda yapılan incelemelerde domateslerde yaprak galeri güvesine rastlanıldığı ifade edilerek, 20 ton domatesin Türkiye’ye geri gönderildiği bilgisi aktarıldı.

Geçtiğimiz yıl verilerine göre, Türkiye’den Rusya’ya 2018 yılının tamamında 37 bin 107 ton domates gönderilip karşılığında ise 30 milyon 634 bin 892 dolar gelir elde edilmişti.

 

 

 

YORUMLAR 52
  • Azorot 4 yıl önce Şikayet Et
    Pişince melemende erir gider, fazla haşlamayın fitamini kaçar, yımırta kır iki dene oh mis. Midede hepsi bidaha pişiyor, proteinli mis gibi doğal
    Cevapla
  • Altaylar 4 yıl önce Şikayet Et
    Eğer insan sağlığına zararlıysa hemen iç pazarda tüketelim. Ruslar yemediyse biz yiyelim. Öyle ya biz ruslardan daha aşağı bir milletiz, yıllardır yaptıklarına devam etsinler. Sonra da ülkemizde hastalık neden artıyor diye soralım
    Cevapla
  • Üreten Türkiye 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir yılda 37 bin ton domates ihracatı sadece Rusya’ya
    Cevapla
  • Göktürk 4 yıl önce Şikayet Et
    Kış mevsimindeyiz kansere davet çıkarmanın mantığı yok her mevsimin kendine has ürünleri var
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Organik, doğal daha ne istiyorsunuz. İlaç yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle