Erdoğan imzaladı, Türkiye'nin 20 yıllık rüyası gerçek oldu

Daha önce kurulan Türkiye Uzay Ajansı hakkında yeni bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararnamede, ajansın işleyişi, esasları, yönetmeliği ve atamaları gibi konular yer aldı.

Erdoğan imzaladı, Türkiye'nin 20 yıllık rüyası gerçek oldu
Erdoğan imzaladı, Türkiye'nin 20 yıllık rüyası gerçek oldu
GİRİŞ 22.11.2019 08:55 GÜNCELLEME 23.11.2019 09:23
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Türkiye Uzay Ajansı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan "52 numaralı" Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye Uzay Ajansına verilen görev ve yetkilerin kullanımına ilişkin usul ve esaslar Ajans tarafından çıkarılacak yönetmeliklerle belirlenecek.

 

ATAMALAR NAKLEN VEYA AÇIKTAN YAPILACAK

 

Uzman istihdamına yönelik yapılan düzenleme ile Ajans bünyesinde uzay teknolojileri uzmanı ve uzay teknolojileri uzman yardımcısı istihdam edilebilecek. Söz konusu uzman ve uzman yardımcıları mali, sosyal hak ve yardımlar ile diğer özlük hakları bakımından adalet uzmanı ve adalet uzman yardımcısına denk olacak. İhdas edilen yeni kadrolarla birlikte Türkiye Uzay Ajansında 123 personel görev yapacak ve memur kadrolarına atama sayısı sınırı aranmaksızın açıktan veya naklen atama yapılabilecek.

KADROLAR BELLİ OLDU

Kararname ile Türkiye Uzay Ajansına ihdas edilen kadro ve unvanlar şöyle: Başkan (1), Başkan Yardımcısı (2), I. Hukuk Müşaviri (1), Daire Başkanı (6), Başkanlık Müşaviri (4), Uzay Teknolojileri Uzmanı (20),  Uzay Teknolojileri Uzman Yardımcısı (10), Şube Müdürü (12), İç Denetçi (1), Avukat (3), Mühendis (20), Fizikçi (6), Matematikçi (6), Astronom (12), Grafiker (3), Memur (10), Sekreter (6).

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • Bey 4 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler ,ama gene başkanlar dolmuş,yardımcı başkanlar herzaman fuzulidir ,sekreterler yeterli idi
    Cevapla
  • baran 4 yıl önce Şikayet Et
    işke bu beklenen haber çok güzel
    Cevapla
  • Arif 4 yıl önce Şikayet Et
    100 senelik bir gecikmeden sonra nihayet
    Cevapla
  • kenan 4 yıl önce Şikayet Et
    "uzay teknolojileri uzmanı" tanımlaması bir zamanlar bana "işletmeci" derken sırıtarak joker (!) muamelesi yapanları hatırlattı. nasıl aslında "işletme mühendisi" olduğumuzu nihayet anlatabildiysek, bu gariplerin de mesleklerini doğru düzgün ifade etsek ya şimdiden. uzay teknolojileri.. sanki "alien-tech" :))
    Cevapla
  • K. KILICDAROGLU 4 yıl önce Şikayet Et
    "Ne işimiz var bizim uzayda. Türkiye'nin uzaya ihtiyacı mı var. TRE Uzaya kaçmak için kurdu bu kurumu."
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle