İran'ı krizden kurtarmak için milyarlarca dolar kredi verdi

İran Enerji Bakanı Rıza Erdekaniyan, demir yolu hattı ve enerji projeleri için Rusya'dan 5 milyar dolar borç alacaklarını belirtti.

İran'ı krizden kurtarmak için milyarlarca dolar kredi verdi
İran'ı krizden kurtarmak için milyarlarca dolar kredi verdi
GİRİŞ 21.11.2019 08:48 GÜNCELLEME 21.11.2019 09:19
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bakan Erdekaniyan, devlet medyasında yer alan açıklamasında, İran Meclisi tarafından şubat ayında onaylanan kredinin kullanıma geçirilmesiyle ilgili yarın Moskova'yı ziyaret edeceğini ve Rus mevkidaşı Aleksandr Novak ile bir araya geleceğini söyledi.

 

 

Erdekaniyan, Moskova'dan alınacak kredinin Hürmüzgan eyaletindeki 1400 megavatlık elektrik santrali ve demir yolu hatlarının ihyasında kullanılacağını aktardı.

İran Meclisi, şubat ayında hükümetin Rusya'dan altyapı yatırımları ve projeler için 5 milyar dolar kredi almasını öngören yasayı onaylamıştı.

 

 

YORUMLAR 5
  • Aslan 4 yıl önce Şikayet Et
    Her yerde türkiyeye cephe oluşturan iran. Seni besleyip büyütüp islam alemine musallat edenler birgün mezarını kazacak olanlardır. Sen hala her fırsatta katil ermenileri pkk yı ve bize saldıran her türlü sırtlanı destekle dur.
    Cevapla
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    Buda molla rejimi müslümanliğa bsk kredi al Faiz öde nasil bir yönetim hayret birde iran Islam cumhuriyeti diye bir isim de almişlar ha ha
    Cevapla
  • sakar şakir 4 yıl önce Şikayet Et
    bu neyin borcu iran daha geçen hafta açıklamadınmı milyarlarca varillik petrol buldum diye
    Cevapla
  • ABDsiz düzen 4 yıl önce Şikayet Et
    Dolar kullanmamak yetmez. ABD nin yaptırımın y sini bile İMA ettiği ülkeler birleşip ekonomik ve stratejik işbirliğine gitmezlerse daha çok ezilirler. Rusya İran Katar Küba Tüm Türki cumhuriyetler Irak birleşmeli kredi havuzları oluşturulmalı yaptırımlara ve politik dışardan yönetilen iç karışıklıklara karşı istihbarat yardımlaşmalı.
    Cevapla
  • Bölge13 4 yıl önce Şikayet Et
    eğer halen dolar la borç alıyorsanız bu sizin sonunuzun habercisdir.
    Cevapla