Dünya devinden Türkiye'ye yatırım açıklaması! Dikkat çeken mesaj

Coca Cola, Boeing, PepsiCo, Mondelez, 3M, GE, Citibank gibi şirketleri barındıran Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Turkey/ABFT) 15. yılı nedeniyle düzenlenen geceye katılan yabancılar ‘Türkiye’ye yatırıma devam mesajı verdi.

Dünya devinden Türkiye'ye yatırım açıklaması! Dikkat çeken mesaj
Dünya devinden Türkiye'ye yatırım açıklaması! Dikkat çeken mesaj
GİRİŞ 21.11.2019 09:49 GÜNCELLEME 21.11.2019 09:49
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Geceye onur konuğu olarak katılan Coca-Cola Operasyonlar Başkanı Brian Smith Coca-Cola olarak 1964’ten itibaren faaliyet gösterdikleri Türkiye’de, ekonomiye 55 yıldır kesintisiz katkı sunabilmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan’ın da katıldığı gecede konuşan Brian Smith “Faaliyet gösterdiğimiz tüm bölgelerde olduğu gibi Türkiye’de de uzun soluklu, sürdürülebilir iş sonuçları ve topluma katkı bilinciyle yatırım yapıyoruz. Türkiye’ye duyduğumuz güvenle üretmeye, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da yatırımlarımızla ülkenin sürdürülebilir büyümesine katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

OFİS’E BAŞVURUN

Gecede konuşan Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan ise Amerikan Şirketler Derneği’nin Cumhurbaşkanlığı Külliyesini ziyaretinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği mesajı bir kez daha hatırlattı. Sayın Cumhurbaşkanının kurduğu 4 ofisten birinin başında olduğunu belirten Aşan, “Bu 4 ofisin kurulmasının arkasındaki en önemli neden özellikle reel sektörden, özel sektörden bir şekilde Cumhurbaşkanı ile özel sektör arasında herhangi bir hiyerarşiyi gerektirmeden iletişimi kurabilmek. Her seferinde bu mesajı Sayın Cumhurbaşkanımız veriyor. Türkiye’de herhangi bir şekilde bir yatırım yapma niyetindeyseniz, yatırımınız varsa ve bununla ilgili yaşadığınız bir problem varsa ofisler orada. Bize verilen ana görevlerden bir tanesi bu” dedi.      

 

 

ABD’Lİ 20 ŞİRKET BÖLGE MERKEZİNİ TÜRKİYE’YE TAŞIDI

AmCham Turkey/ABFT Yönetim Kurulu Başkanı ve Citibank Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Serra Akçaoğlu de son 15 yılda Türkiye ekonomisinin potansiyeline olan inançları ve güçlü üye tabanı ile faaliyetlerini artırarak sürdürdüklerini belirtti. Üyeleri arasında dünyanın önde gelen markalarının bulunduğunu ifade eden Akçaoğlu, şunları kaydetti: “Bu şirketler, Türkiye’ye inandıkları ve güvendikleri için ülkemize yatırım yapmış bulunuyor. Üyelerimiz ekonomimize 50 milyar doların üzerinde katkı ve 95 bin kişiye de istihdam fırsatı sağlıyor. Üyelerimiz arasında, Türkiye’de üretim tesisi, inovasyon ve mühendislik merkezi açmış olan markalar var. Aynı zamanda, bölgesel merkezini Türkiye’ye taşımış 20 üyemiz bulunuyor. Tüm bu çalışmalar ülkemize üretim, Ar-Ge, istihdam ve en iyi uygulamaların taşınması konularında katkı sağlıyor. Üyelerimiz bu çalışmaları yaparken, hem kamu-özel sektör iş birliğini önceliklendiriyor hem de ülkemizi global platformlarda potansiyeline yakışır şekilde temsil ediyorlar.”

Yeni Başkan Turnaoğlu

Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Turkey/ABFT) 15. yıl dönümünde gerçekleştirdiği galada Serra Akçaoğlu, başkanlık görevini P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Tankut Turnaoğlu’na devretti. Öte yandan gecede 7 kategoride ödüller takdim edildi. Ödül alan şirketler arasında PepsiCo, Ford Otosan, Verifone, Cisco, Yeşim Tekstil de yer aldı.

YORUMLAR 10
  • batın inşallah 4 yıl önce Şikayet Et
    keşke yatırım yapmasalar. kan emiciler. zararlı ürün çıkarıyorlar. keşke gelmeseler.
    Cevapla
  • Zeki 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlardan hayir gelirmi yahu...rizki Allah verir bu kafirler degil
    Cevapla
  • Ali Dayı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu yaptırım konuşulmadan önce aldığım karar, coca cola yı evime katarsam namerdim demiştim.
    Cevapla
  • mulla mehmet inal 4 yıl önce Şikayet Et
    amerikada pancar şekerli kola satarken türkiyede ucuz mısır şekerinden yaptıkları kolaları satıp korkunç para kazanıyorlar. aklınız alıyormu hiç türkiyeden çıkarlarmı ,sadece şov yapıyorlar kovsan gene gitmezler
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkler nasıl olsa üç beş istihdam kırıntısıyla tatmin olur. Pasta bizim, siyonizm son gaz....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle