Ülkelerine götürmek için sıraya girdiler! Tam not aldı

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta düzenlenen Savunma ve Güvenlik Fuarı’na katılan Türk firmaların ürün tanıtımlarına askeri ve resmi heyetler büyük ilgi gösterdi.

Ülkelerine götürmek için sıraya girdiler! Tam not aldı
Ülkelerine götürmek için sıraya girdiler! Tam not aldı
GİRİŞ 18.11.2019 15:22 GÜNCELLEME 18.11.2019 15:22
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Fuara katılan 31 Türk firması ile heyetler iş birliği yapmak üzere görüşmelerde bulundu. Ziyaretçiler sergilenen Türk üretimli ürünlere tam not verdiklerini ve ülkelerine de götürmek istediklerini söylediler.

Fuarda yer alan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin(TUSAŞ),  özellikle ANKA, T129 Atak ve Gökbey modelleri ilgi odağı olurken,  TUSAŞ Kurumsal Pazarlama ve İletişim Başkanı Serdar Demir, “Birçok ülke ile yakın temastayız. Sonlandırmak üzere olduğumuz görüşmelerimiz var. Filipinler’de ATAK’ta, Malezya’da da ANKA’da olumlu görüşmelerimiz devam ediyor.Filipinlerde önemli bir mesafe kat ettik” dedi.

 

 

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta düzenlenen Savunma ve Güvenlik Fuarı’na katılan Türk firmaların ürün tanıtımlarına askeri ve resmi heyetler büyük ilgi gösterdi. İstanbul DHA

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta her 2 yılda bir düzenlenen Savunma ve Güvenlik Fuarı (Defense & Security 2019) Bangkok IMPACT Exhibion Center’da askeri ve resmi heyetlerdeki ziyaretçilere bugün kapılarını açtı. 21 Kasım’a kadar açık kalacak olan ve 15 yıldan uzun bir süredir düzenlenen fuara, bu yıl 50 farklı ülkeden 500’den fazla şirket katıldı.

Geçen yıla göre katılımda yüzde 35 artış olduğu fuarda 31 Türk firması da yer aldı. Fuarda Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), BAYKAR, Aselsan, Makina ve Kimya Endüstrisi, STM Savunma Teknolojileri Mühendislik, Savunma Sanayi Başkanlığı’nın da aralarında olduğu Türk firmalarının bulunduğu Türkiye standlarına heyetler yoğun ilgi gösterdi.

Türk firmalar, üst düzey de dahil askeri heyetler ve devlet yetkililerine ürün tanıtımları yaparak iş birliği görüşmelerinde bulundular. Türk firmalar, fuar ile Asya ülkeleri ile devam eden olumlu iş birliklerini güçlendirmeyi ve yeni iş birlikleri geliştirmeyi amaçlarken, sergilenen ürünler bol bol ziyaretçi akınına uğradı. Heyetler Türk üretimli ürünlere tam not verdiklerini belirterek, ülkelerine götürmek istediklerini de dile getirdiler.

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta düzenlenen Savunma ve Güvenlik Fuarı’na katılan Türk firmaların ürün tanıtımlarına askeri ve resmi heyetler büyük ilgi gösterdi. İstanbul DHA

“Filipinler’de ATAK’ta, Malezya’da ANKA’da olumlu görüşmelerimiz var”

Yerli helikopter de dahil, birçok önemli projeye imza atan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin standında Anka,  T129 Atak, Aksungur,  Ağır Sınır Taarruz Helikopteri, 10 Ton  Genel Maksat Helikopteri, Hürkuş,  Gökbey  gibi ürünlerimiz yer aldı. Fuarda  özellikle T129 ATAK Taarruz Helikopteri ve ANKA İnsansız Hava Aracı Sistemi askeri ve resmi heyetlerin ilgi odağı oldu.

Yerli helikopter de dahil, birçok önemli projeye imza atan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Kurumsal Pazarlama ve İletişim Başkanı Serdar Demir, “Asya fuarı bizim için çok önemli çünkü Asya da birçok ülke ile yakın temastayız Malezya, Filipinler ve Pakistan bizim yakın çalışmak istediğimiz iş birliği başlattığımız ülkelerdir.Fuarda onlarla kontak noktası ve başlangıç yeri olacak. Görüşmelerimiz iyi gidiyor ve sonlandırmak üzere olduğumuz görüşmeler var. Türkiye’ye güzel haberler vermek istiyoruz. Modellerimize ilgi çok iyi. Modellerimize bugün Malezya, Filipinli, Nijerya ve Pakistan’dan heyetler ilgi gösterdi. Filipinler’de ATAK’ta, Malezya’da da ANKA’da olumlu görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

En çok ATAK, Gökbey ve ANKA modelleri ilgi gördü

Asya’nın kendileri için çok önemli bir Pazar olduğunu dile getiren Demir, “Asya’da ilişkilerimizi  güçlendirerek birçok ülke ile yakın ticaret ve işbirliği yapacağız. En çok ilgi ANKA’larımız, Atak ve Gökbey helikopterimize oldu. TUSAŞ geniş bir yelpazeye sahip ve bütün ürünlerimizi tanıtıp piyasada hak ettiğimiz yere gelmeye çalışıyoruz. İlgilenen heyetleri Türkiye’ye davet ediyoruz. Orada test değerlendirme faaliyetlerine katılıyorlar. Sonra da ürünleri kendi ülkelerinde deniyorlar. Malezya ve Pakistan ile bu aşamada bir hayli yol kat ettik. Şimdi Filipinler ile görüşüyoruz. Onlarla da görüşmelerimizde bir hayli yol aldık” diye konuştu.

 

 

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta düzenlenen Savunma ve Güvenlik Fuarı’na katılan Türk firmaların ürün tanıtımlarına askeri ve resmi heyetler büyük ilgi gösterdi. İstanbul DHA

“Denizaltımızı nasıl yaparız diye soruyorlar ”

Fuarda yer alan STM Savunma Teknolojileri Mühendislik’ten Genel Müdür Yardımcısı Özgür Güleryüz, “Bizim en önemli alanlarımızdan biri denizcilik alanı. Tayland ve bu civardaki ülkelerin çok büyük potansiyel olduğunu değerlendiriyoruz. Buralarda da gemi inşası faaliyetlerini gerçekleştirebileceğimizi düşünüyoruz. İlk gün olarak bugün çok yoğunduk. Birkaç saat içinde 10’dan fazla heyeti burada ağırladık. Filipinler, Malezya ve Endonezya’dan heyetlerle çok güzel görüşmelerimiz oldu. Fuar verimli ve aktif geçiyor şu anda. Özellikle bizim denizaltı ile ilgili yürüttüğümüz faaliyetleri anlamak istiyorlar. Herkesin özellikle kendi denizaltısını inşa etmek gibi bir beklentisi var. Beklentileri denizaltı konusunda nasıl ilerleyebiliriz gibi sorular geliyor” dedi.

“Tayland Hava Kuvvetleri gece görüş cihazlarımızı kullanıyor”

Fuarda standı yer alan Aselsan’ın Pazar Geliştirme Direktörü M.İsmail Çoker ise şunları söyledi. “Asya ve Asya Pasifik pazarı bizim için önemli. Dünyada savunma bütçesi artan bölgelerden biridir. Dolayısıyla uzun yıllardır biz bu bölgeye çok büyük önem veriyoruz. Fuar son derece yoğun gidiyor. Bugün ilk gün olmasına rağmen bölge ülkelerinden çok fazla sayıda üst düzey delagasyon geldi.Dolayısıyla bizim için çok verimli bir fuar olduğunu söyleyebilirim. En çok bizim stabilize silah sistemlerimize, haberleşme cihazlarımıza, elektro optik sistemlerine, anti drone sistemlerimize ilgi gösteriyorlar. Biz bölgede uzun zamandır aktif faaliyet yürütüyoruz. Malezya, Endonezya, Filipinler ve Viatnam’da kullanılan ürünlerimiz var. Tayland Hava Kuvvetleri’nin gece görüş cihazlarımızı kullanıyor.Burada bir takım projeler var.Bizim burada bulunmamızın nedeni Tayland Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyacı değil bölgenin önemli fuarı olması sebebiyle diğer bölge ülkelerindeki fırsatları araştırmak ve bunlara yönelik bir politika hazırlamak”

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 16
  • Kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    Sırayı bozmadan herkese yetecek kadar var hey corc araya ksynama sana yok
    Cevapla
  • Deniz Kurdu 4 yıl önce Şikayet Et
    demekki neymiş birilerinin dediği gibi patlamayan silah değil birilerini hasetinden patlatan helikopter bile yapıyormuşuz Rabbim çok daha iyilerini en iyilerini yapmayıda nasip etsin bu asil ulusa
    Cevapla
  • Misafir Sanatçı 4 yıl önce Şikayet Et
    Başka ülkelerin yapmadığı, yapamadığı teknolojik savunma araçlarına yoğunlaşmalıyız, ''YERDEN KUMANDALI, UZAYDAN HEDEFİ VURABİLEN LAZER TEKNOLOJİSİ'' yapılabilir mi? Yapılır ise dünyanın her noktasını vurabilme yeteneği olabilir mi? Biraz fikir çalışmasına ihtiyaç var gibi, böylesi projeler üzerinde durmalıyız diye düşünüyorum,....
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok film izlemişsin.
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    son resimde iki tane atak var soldaki 6 tonluk t629 mu?
    Cevapla
  • WİRUSMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet evet tam da o dediğin :)
    Cevapla
  • Mesut 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah daha iyilerini yapmayı nasib etsin destek olan devletimizi takdir etmemiz lazım önümüzdeki allah başarılarınızı daim etsib
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle