Ruhani açıkladı: Hesaplarına yatırılacak

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, petrol satışının kısıtlamalarla karşı karşıya kaldığını ve dar gelirli vatandaşlara yardım etmek amacıyla benzin fiyatını artırdıklarını söyledi.

Ruhani açıkladı: Hesaplarına yatırılacak
Ruhani açıkladı: Hesaplarına yatırılacak
GİRİŞ 17.11.2019 22:06 GÜNCELLEME 17.11.2019 22:07
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Ruhani, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, benzin fiyatlarındaki artıştan elde edilecek gelirin yarından itibaren dar gelirli vatandaşların hesabına yatırılacağını belirtti.

 

 

Asıl hedeflerinin ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım olduğunu dile getiren Ruhani, petrol satışının eskisi gibi olmadığını ve vergileri de ekonomik sorunlar nedeniyle artıramadıklarını ifade etti.

Ruhani, "Petrol satışımız kısıtlamalarla karşı karşıya, bu sorunlar olmasa da petrol parası ihtiyacı karşılamıyor. 2011 yılında 110 milyar dolar petrol gelirimiz vardı fakat şartlar bugün farklı." ifadelerini kullandı.

 

 

Benzinin ucuz olmasının komşu ülkelere kaçak satılmasına yol açtığını kaydeden Ruhani, "Benzinin ucuz olmasından asıl kazançlı çıkanlar kaçakçılar oluyor. Benzinin gerçek fiyatı 6 bin tümendir fakat biz bin 500 tümene satıyoruz." görüşünü paylaştı.

Ruhani, İran'da 2013'te günlük benzin üretimini 56 milyon litreden 107 milyon litreye çıkardıklarını hatırlatarak, "Önceleri benzin ithalatına milyarlarca dolar harcanıyordu şimdi ise kendi kendimize yetecek seviyeye geldik. Benzin tüketimi bu yıl günlük 97 milyon litreye çıktı ve eğer böyle devam etseydi 2021 yılında yeniden benzin ithal etmek zorunda kalacaktık." ifadelerini kullandı.

Gösterilere de değinen Ruhani, "Halkın itirazı bir haktır fakat itiraz ile anarşi farklı şeylerdir. Toplumun güvenliğinin bozulmasına izin vermemeliyiz." dedi.

Öte yandan, akşam saatlerinde Tahran Üniversitesinin bahçesinde gösteri düzenleyen öğrenciler, İnkılap Caddesi'nden geçen vatandaşlara eylem çağrısı yaptı ancak çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polis, öğrencilerin çıkmasına ve halkın toplanmasına izin vermedi.

İran lideri Ali Hamaney'in sabah benzin zammına destek vermesi ve güvenlik güçlerine de görevlerini yapması çağrısında bulunması üzerine polislerin tutumunun sertleştiği gözlendi.

YORUMLAR 17
  • 6363 4 yıl önce Şikayet Et
    Iran ilk önce Suriye den askerini çekecek Iran ın işi zor 50 yıl gerilerde
    Cevapla
  • Okur32 4 yıl önce Şikayet Et
    İran halkının paralarını bu ne Suriye bu ne Irak... ta çarçur ettiler. Sekiz yıl kardeş ırak halkı ile savaşarak hem erkek neslini tüketti hem de Avrupa'daki silah tüccarlarına milyarlarca doları heba etti. Şimdi de Katil Esad a yediriyor. İran halkı yine sabırlı. O kadar petrol zenginliğine rağmen sanki orta çağ dönemini yaşıyor
    Cevapla
  • İNSAN 4 yıl önce Şikayet Et
    İran tarihte de İslam coğrafyasına karşı hep ikili oynamıştır sömürgeci emperyalistlerin kolay kullanabilecekleri bir kukla .Ama buna rağmen de ben oraların karışmasını istemem cünkü gelecek olana Çin ve Rusyaya karşı olup ABD için çalışacak
    Cevapla
  • oflu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizde benzin 7 tl nin uzerinde kuzu kuzu aliyoruz hamd olsun
    Cevapla
  • Abdülhamit Han 4 yıl önce Şikayet Et
    Ruhani Türktür ,aynı senin benim gibi Türkçe konuşur ,iran halkı dosttur kardeştir,55 milyon Türkçe konuşur Allah yardımcıları olsun
    Cevapla
  • mustafa 38 4 yıl önce Şikayet Et
    Her TÜRKÇE Konuşana TÜRK diyecek olursak o zaman ülkemizde hdpkk da chp de de TÜRKÇE Konuşan vatan hainleri var Onun için ruhani sanırım farsça konuşuyor TÜRKÇEYE Yaakın aama ruhanı TÜRK Deyil
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Iranın kendine faydası yok bırak sana bana olsun. İran bu. Dost olmaz.
    Cevapla
  • Kay 4 yıl önce Şikayet Et
    Yazık Abdülhamit Hanı tamımamışsın hiç git işine
    Cevapla
  • Biri 4 yıl önce Şikayet Et
    Dost mu? Ruhani Türk değil Türkçe konuşmayı bilir. 2-her Türk iyi midi çr arsayalım Türk olsa? 3-ehli sünnet dülçşmanı sahabe düşmanı reziiller güruhudur hepsi Allah artırsın
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    O Türk ise Suriyede katlettiği çoluk çocuk kim. Esedin ordusu mu var, yıllardır onun adına savaşan kim. İran elindeki kanı temizleyemez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle