Fiyatı belirlendi! Tam 1.7 trilyon dolar

Suudi Arabistan, petrol şirketi Aramco'nun değerini 1.7 trilyon dolar olarak belirledi. Aramco'dan yapılan açıklamada, halka arzda, şirketin yüzde 1.5 payının ya da yaklaşık 3 milyar hissenin, hisse başına 30 Suudi riyali (8 dolar / 46 lira) fiyat ile satılacağı duyuruldu. Açıklamada ayrıca, halka arzda bu aşamada uluslararası satış planlanmadığı da belirtildi.

Fiyatı belirlendi!  Tam 1.7 trilyon dolar
Fiyatı belirlendi! Tam 1.7 trilyon dolar
GİRİŞ 17.11.2019 16:20 GÜNCELLEME 17.11.2019 16:20
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Financial Times'da Cuma günü yayımlanan bir haberde, Suudi Arabistan'ın, Aramco'nun halka arzına gösterilen uluslararası ilgiden hoşnut olmadığı belirtildi. Konuya yakın kişilere dayandırılan habere göre, Aramco'nun değerine ilişkin uluslararası düzeyde yapılan öngörüler Suudi yetkililerde "önemli ölçüde hayal kırıklığı" yarattı. Buna ek olarak, Suudi yatırımcıların da, halka arza öngörülerin üzerinde fiyatlarla katılmaya zorlandıkları belirtildi.
 
 
Suudi yetkililer Aramco'nun piyasa değeri olarak 2.0 trilyon dolar öngörürken, uluslararası yatırımcılar 1.2 trilyon dolar ile 1.5 trilyon dolar arasında bir değer biçiyorlardı. Suudi Arabistan, Aramco halka arzından 20 milyar dolar ile 60 milyar dolar arasında bir gelir bekliyor.
 

YORUMLAR 6
  • The turkish lejon 4 yıl önce Şikayet Et
    Savaş kapının eşiğinde ister hazirlikli olun ister olmayin araplar ve haçlılar bir olup yahudiler dahil hepsi orta doğuda büyük bir kıyım yapacaklar çok yakında fakat hey sen türk oğlu diyor akıllı ol diyor zeki ol diyor bizlere güvenmeyin diyor petrol ilerik dönemlerde daha büyük maddi gelir avrupada biliyor diyor suyu buluruz ama petrolü değil diyor tüm orta doğuya sahip çikin diyor bu zeki araplar bizler asil milletin güvenilir evlatlariy eu araplar sanmayınkı biz uyuruz Bilrsinizki su uyur düşmsn uyumaz
    Cevapla
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    OK millet, Elektrikli araclarin dönemi basliyor, ben bu haberi böyle okuyorum
    Cevapla
  • Tuzla 4 yıl önce Şikayet Et
    Halka satıyoruz deyip yahudilere satarlar arada iki füze ayarlar rafineli lere fiyat düşünce tekrar tekrar alırlar kral ve sülalesi şirketi ortakları olduğu için yolamayacagindan 10 sene içinde Suudi Arabistan 7 parçaya bölünür
    Cevapla
  • Samsun Özel. 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar amerikanın okey ini almadan Hurma bile satamazlar...
    Cevapla
  • aspnetturkiye 4 yıl önce Şikayet Et
    hangi borsa da halka acilacak onemli olan nokta burası
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle