Hükümet harekete geçti! Yeni destek geliyor

İhracat seferberliği kapsamında, markalaşma ve fuarcılık başta olmak için ihracatçıya yeni destekler sunulacak.

Hükümet harekete geçti! Yeni destek geliyor
Hükümet harekete geçti! Yeni destek geliyor
GİRİŞ 17.11.2019 09:10 GÜNCELLEME 17.11.2019 09:11
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

2023 hedeflerine emin adımlarla yürüyen Türkiye, ekonomi alanında önümüzdeki sene de atılımlar yapacak. Ekonomide güçlü istihdam ve uluslararası rekabet potansiyeli olan öncelikli sektörlerin desteklenmesiyle sürdürülebilir ihracat artışı sağlanacak. İthalata olan bağımlılığın azaltılmasının yanı sıra artan turizm gelirleriyle cari işlemler açığı azaltılacak. Teknoloji transferi sağlayan doğrudan yabancı sermaye yatırımlarının katkısıyla ödemeler dengesi iyileştirilecek. Firmaların, tasarım, ürün geliştirme ve markalaşma faaliyetleri desteklenecek.

 

 

MARKALAŞMAYA FAZLADAN DESTEK

Bu süreçle birlikte ihracat seferberliğine destek ve sürecin hızlandırılması hedefleniyor. Benzer şekilde ihracat politikalarında marka bazlı bir yaklaşım da geliştirilecek.

 

 

Markalaşma faaliyetlerine yönelik kurumsal kapasite geliştirilecek. İhraç edilen mal ve hizmetlerin katma değeri ve rekabet gücü artırılacak. Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve TOBB koordinasyonunda çalışmalar yapılacak. İhracata hazırlık içerisinde olan firmaların ihtiyaç duyacağı eğitim ve danışmanlık hizmetleri oluşturulacak projelerle desteklenecek.

FUARLAR İZLENECEK

Bu kapsamda, bireysel destek kapsamına alınacak fuarlar tayin edilecek. Sektörel ve ülke bakımından önem taşıyan fuarlara firmaların katılımı özendirilecek. Markalaşma ve Turquality, fuar katılımı, ofis, kafe, mağaza açma, kurumsal kapasite geliştirme, reklam-tanıtım, danışmanlık destekleri devam edecek.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 7
  • işçi 4 yıl önce Şikayet Et
    işçiyide düşünün hep zengine hep zengine asgari ücretliyim maaşım 2020 tl kiram 780 tl REİS seni seviyoruz seninleyiz lakin bizide duy artık...
    Cevapla
  • Dost 4 yıl önce Şikayet Et
    Allhhhhh aşkına vergi affı yapılandırma gelsin tekrar taksit sayısı fazla olsun ödemeler az olursa herkez öder
    Cevapla
  • cengiz 4 yıl önce Şikayet Et
    en büyük teşvik. işçiye, mermura, emekliye verilendir. ekonominin başka türlü hızlanması zor.
    Cevapla
  • Dobra 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına çiftçiye verilen desteği, mazot desteği filan kaldirilsin. Bana balık verme balık tutmayı öğret atasozumuzun tersini yapıyoruz . Bana balık ver balık tutup yorulmayayim. Destek de bunu sagliyor.
    Cevapla
  • adsız 4 yıl önce Şikayet Et
    fakiri fukarayı düşünen yok devamlı zenginlere verin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle