Pazar tezgahları boş kaldı! Hepsi çöpe gidiyor

İstanbul'da ıspanağın arasına karışan yabani otlarla zehirlenmelerin yaşanması vatandaşı korkuttu. Pazar tezgahlarına ıspanak gelmiyor.

Pazar tezgahları boş kaldı! Hepsi çöpe gidiyor
Pazar tezgahları boş kaldı! Hepsi çöpe gidiyor
GİRİŞ 14.11.2019 11:29 GÜNCELLEME 14.11.2019 13:51
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İstanbul’da geçtiğimiz günlerde ıspanağın içerisine karışan yabancı otlardan kaynaklı zehirlenme vakaları nedeniyle hızla düşen ıspanak alımlarının ardından, pazarcı esnafı pazara ıspanak getirmekten vazgeçti. Birçok esnaf tezgahından ıspanağı kaldırırken vatandaşlar ise ıspanağın bedava verilmesi durumda dahi almayacaklarını dile getirdi.
İstanbul’da geçtiğimiz günlerde ıspanağın içerisine karışan yabancı otlardan kaynaklı zehirlenme vakalarının ardından, mutfağın vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alan ıspanağa rağbet düştü. Daha önce halk pazarlarında ev kadınlarının alışveriş listesinde bulunan ıspanak, yaşanılanların ardından listeden çıkarıldı. Birçok pazarcı esnafı ıspanağın alıcı bulmamasının ardından pazarda ıspanağı tezgahından çıkardığı görüldü. Pazarcılar pazara ıspanak getirmekten vazgeçti. Öte yandan pazarcılar İstanbul Toptancı Hali’nde ıspanakların beklediğini kimsenin almak istemediğini belirtti. Satılır niyetiyle tezgahına ıspanak koyan bazı pazarcılar ise ıspanağın sağlıklı olduğunu inandırmak için çiğ çiğ tüketmeye devam etti.
 
“Ispanağı getirdiğimiz gibi çöpe atıyoruz”
 
Vatandaşın ıspanak almamasından yakınan sebze ve meyve pazarında esnaflık yapan Mehmet Uzun, “Ispanak halde bedava kimse almıyor. Zehirleneceğiz diye almamaya başladılar. Ispanak bedava ama vatandaş almıyor. Ispanağı getirdiğimiz gibi çöpe atıyoruz. Tezgahlara getiriyoruz ama kimse almayınca çöpe atıyoruz. Şimdi kabak, karnabahar alıyorlar” dedi.
 
“Eskisi gibi alınmıyor”
 
Eskiden 10 kasa getirdikleri ıspanağı şimdi 2 kasaya düşürdüklerini ifade eden Esnaf Hamza Kaymak, “Ispanak getiriyoruz ama az getiriyoruz. Eskiden 10 kasa getiriyorsak şimdi 2 kasaya düşürdük. Fiyatını 5,6 liraya düşürdük diyoruz yine almıyorlar. Çıkan haberler yüzünden kimse almıyor. İlk günler de kimse almıyordu yine şimdi yavaş yavaş toparlanıyoruz. Tabi eskisi gibi alınmıyor. Bir müşterim var, lokantaya ıspanak götürüyordu gelen müşterileri yemediği için geri getirdi. Şu an ıspanak mevsimi alsınlar” şeklinde konuştu.
 
“Ailecek ıspanağı çok seviyoruz”
 
Zehirli olduğu için almadığını söyleyen müşteri Filiz İlkyaz, “Zehirli olduğunu duyduk o yüzden almıyorum. Korkudan deneyemedim. Neyin olacağını bilemediğimiz için güvenemiyorum. Ailecek ıspanağı çok seviyoruz. Şimdi korkudan alıp çocuklarıma yediremiyorum” dedi.
 
“Bedavada verseler almam”
 
Bedava verseler de almayacağını anlatan müşteri Makul Kuşçu, “Ispanak zehirli olduğundan dolayı almıyorum. Ne kadar garantide de deseler o riski göze alamam. Bedava da verseler almam. Çocuklarımın hayatı risk konusu olmuş olur” ifadelerini kullandı.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 14
  • Nokta 4 yıl önce Şikayet Et
    Valla yaptım 3 günde yedik bitirdik harika da oldu her zamanki gibi. Afiyet bal gibi oldu. Sirkeli suda birkaç saat bekletip sonra tek tek yıkadım 13 senedir de böyle yaparım 3 günde de 2 kişi ancak bitiriyoruz hiçbirşey olmuyor. Yine yapacağım kimse almasın hep bana kalsın ıspanaklar yaşasınnn hee yoo :)
    Cevapla
  • ysn krc 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben ankaradayım ve her hafta alırım ve cokda severiz ıspanak yemegini bir haber çıkdı diye almayanlar çok ilginç
    Cevapla
  • G.antep27 4 yıl önce Şikayet Et
    Valla ben iyice ayiklayip sonrada bir guzel yikadim.Yedik yani cok şükür bisey olmadi.Bir kisinin hatasini butun ciftci odememeli bence.
    Cevapla
  • sançes 4 yıl önce Şikayet Et
    arasına zehirli ot karışmış.kandırmayın milleti .basmışsınız tarım ilaçlarıını ürünlere.yada yurtdışından iade olan ürünleri milleti yediyorsunuz.
    Cevapla
  • seko 4 yıl önce Şikayet Et
    ürünler aşırı zamlanınca da almayın bakın nasıl düşüyor fiyatlar..
    Cevapla
  • Ispanak 4 yıl önce Şikayet Et
    millet cebini düşünmüyor ki, pahalıda olsa alıyor. ama sağlığını çok düşünüyor. Alkol,Tütün, Antibiyotik ekmek su gibi gidiyor.
    Cevapla
  • süleyman 4 yıl önce Şikayet Et
    adamsın Seko, valla bi birlik olamdık şu konuda. 1 hafta almayalım herşey yarı fiyata düşer
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle