Tüm Türkiye'yi ilgilendiriyor! ATM'lerde yeni dönem

Yeni kimliklerle artık elektronik ortamda dokümanlar imzalanabilecek, ATM’lerden para çekilecek, ödeme yapılacak, noter ve sağlık hizmetleri alınabilecek.

Tüm Türkiye'yi ilgilendiriyor! ATM'lerde yeni dönem
Tüm Türkiye'yi ilgilendiriyor! ATM'lerde yeni dönem
GİRİŞ 14.11.2019 11:05 GÜNCELLEME 14.11.2019 11:06
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı'nın 2020 Programına göre; Dijital Dönüşüm Ofisi; uygulamaya geçen elektronik kimlik kartına yönelik düzenleme çalışmalarını tamamlayacak. Çalışmayla kimlik kartının tüm kimlik doğrulama uygulamalarında kullanılması sağlanacak. Bu çerçevede Kimlik Kartı Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi Yönetmeliği yayınlanacak ve uygulama için pilot kurumlar ve iller belirlenecek.

 

 

Dijital Dönüşüm Ofiisi, Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi'ni de güncelleyecek. Milli Elektronik Mesajlaşma Platformu için yürütülen pilot proje kapsamında prototip geliştirilecek. Kamu kurumlarının Twitter, Facebook, Instagram gibi sosyal medya kullanımını düzenleyen rehber de Ofis tarafından hazırlanacak. Dijital Dönüşüm Ofisi, yurt dışı kaynaklı siber saldırıları önlemek amacıyla Milli Elektronik Mesajlaşma Platformunu hayata geçirmeye de hazırlanıyor. Bu kapsamda kamuda siber güvenliğin koordinasyonu da Dijital Dönüşüm Ofisi çatısı altında toplanacak.

YORUMLAR 15
  • Levent 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar maharetli kartın içine önce ehliyeti koyun da paraçekmeyi sonra yaparsınız
    Cevapla
  • Takipelamanı 4 yıl önce Şikayet Et
    10 yıl dosya arşiv süresi 5 yıla düşmeden biz bu kırtasiye hamallıgını daha çok yaparız. Özellikle Adliyeler gereksiz eski bir dünya işi bitmiş dosya tutuluyor 10 sene !
    Cevapla
  • İzmir Kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Teknolojik yenilikler faydalanmak gerekir. Güzel olur. Güvenlik en üst seviyeli olmalı zaman açısından güzel bekleme yok sıra yok evrak imzalatma torpil yok herkes eşit güzel
    Cevapla
  • zafer gülten 4 yıl önce Şikayet Et
    iyide yeni kimliklerin çipi ne kadar dayanıklı,her çip bozuluşunda vatandaş 20-30 tl yeni kimlik mi çıkaracak.banka kartları belli bir zaman sonra arızalanıyor,hatta işlem sırasında zorlamaktan yeni aşınanlar oluyor.bi bakıma iyi bi bakıma kötü oldu.
    Cevapla
  • kaplan 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın en düzgün işinide yapsanız cehapeliler buna güzeldir demez visa master a bu iş zarar verir içimizdeki batılıları üzücen yine başkan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle