Milyonlarca emekliye eşit zam müjdesi

Ekstra artışlar emekli maaşları arasındaki makası azaltırken, 'eşit zam’ formülü gündemde. Tasarı hayata geçerse, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zammı toplu sözleşme görüşmelerinde belirlenecek, emekliler arasında farklı zam sistemleri son bulacak.

Milyonlarca emekliye eşit zam müjdesi
Milyonlarca emekliye eşit zam müjdesi
GİRİŞ 13.11.2019 08:21 GÜNCELLEME 13.11.2019 09:06
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Emekli maaşları arasındaki makası azaltmak, gelir düzeyini artırmak için son yıllarda pek çok ekstra düzenleme yapan hükümet, emeklilerin yüzünü güldürdü. 2000 öncesi intibak, seyyanen artışlar ve promosyon, bu düzenlemelerden bazıları. Emeklilerin gelirini artıracak yeni düzenlemeler de gündeme geliyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, özellikle 'eşit zam' formülünün hayata geçirilmesini bekliyor.  
 
GELİRİ ARTIRIR  
 
Halen memur emeklilerinin zamları memurlarla birlikte toplu sözleşmede belirleniyor. 9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi ise her yılın ocak ve temmuz aylarında bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon kadar zam alıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, “Madem aynı çatı altındayız, ayrı zamlar olmamalı. Tüm emekliler için toplu sözleşme yapılmalı” çağrısı yapıyor. Emekliler, toplu sözleşmeyle zamların belirlenmesinin maaşlarda iyileştirme yolunu da açacağının altını çiziyor.
 
TOPLANTIDA BELİRLENECEK
 
Toplu sözleşmenin hayata geçirilmesi halinde, emekliler arasında farklı zam sistemleri son bulacak. Memur, SSK ve Bağ- Kur emeklisinin zammı bir arada belirlenecek. Düşük maaşlı olanlara iyileştirme de daha kolay olacak. Ayrıca zam oranı önceden bilinecek enflasyona bağlı olmayacak. Enflasyon oranını geçerse fark ödenecek. 
 

 

 

KAYNAK: GÜNEŞ
YORUMLAR 7
  • Kapt.körk 4 yıl önce Şikayet Et
    200 öncesi 2000 sonrası kalksın eşitlik ilkesine göre olsun.ssk en düşük emekli aylığı 3.5 TL den az olmasın.çalışırken neyse emekli olanın parası düşüyor,çalışan memurlar nasıl ,5000 TL maaş alıyorsa ssk emeklisine d o hak verilsin emekli demek devletin eline bakan kişidir genç çalışabilir suyu sıksalar suyunu çıkartırlar mı
    Cevapla
  • Kemal Üner 4 yıl önce Şikayet Et
    Sgk emeklisi eziliyor maaş farkindaki uçurum artık düzeltilmeli .senede bir žam yapın adam gibi bir zam yapın.omur boyu kira odiyenleride düşünün.
    Cevapla
  • Kazım 4 yıl önce Şikayet Et
    Memura hep ayrı zam verilir neden se biz memur emeklisi nede sgk bağkur emeklisi kadar zam almak isterim
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    tabiki istemezsin memur emeklisi herzaman sgk ve bağkur emeklisinden fazla zam almakta
    Cevapla
  • işsiz 4 yıl önce Şikayet Et
    peki eyt mağdurlarına ortak bir çözüm yokmu bizlerde bu vatanın insannarıyız dimi
    Cevapla
  • BASKAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Emekli 2500 TL almalı senede 1 kez zam yapılmalı 1 yıllık enflasyon oranı na göre zam olmalı
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücret en az 3300tl olmalı net kişi bası..milli gelir 10000$değilmi bunun yansıması 3300az bile
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle