Bakanlık duyurdu: Çorum Guinness Rekorlar kitabında

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan, 'fidan dikme etkinliğine' ilişkin yapılan açıklamada, "Çorum, Guinness Rekorlar kitabına adını altın harflerle yazdırdı.

Bakanlık duyurdu: Çorum Guinness Rekorlar kitabında
Bakanlık duyurdu: Çorum Guinness Rekorlar kitabında
GİRİŞ 12.11.2019 11:17 GÜNCELLEME 12.11.2019 11:24
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan, 'fidan dikme etkinliğine' ilişkin yapılan açıklamada, "Çorum, Guinness Rekorlar kitabına adını altın harflerle yazdırdı. 232 bin 647 adet fidan ile Endonezya'ya ait olan '1 saatte en fazla fidan dikme' dünya rekoru, bugün Çorum'da 3 bin kişinin katılımı ile dikilen fidanlarla Türkiye adına tescil ettirildi" denildi. Guinness Hakemi Şeyda Subaşı Gemici, "1 saat içinde en çok ağaç dikme rekoru, Çorum'da, 303 bin 150 fidanla Tarım ve Orman Bakanlığına ait oldu." dedi.

 

 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, dün 81 ilde 2023 noktada gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğinin önemli noktalarından biri de Çorum oldu. Çorum Guinness Rekorlar kitabına adını altın harflerle yazdırdı. Bu kapsamda, 232 bin 647 adet fidan ile Endonezya'ya ait olan "1 saatte en fazla fidan dikme" dünya rekoru, bugün Çorum'da 3 bin kişinin katılımı ile dikilen fidanlarla Türkiye adına tescil ettirildi

Öte yandan, bugün Orman Genel Müdürlüğü'nde düzenlenecek basın toplantısında, Guinness yetkilileri tarafından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye tescil belgesinin takdim edileceği öğrenildi. Bakan Pakdemirli, basın toplantısında Çorum'da dikilen fidan sayısını da açıklayacak.

 

Guinness Hakemi Şeyda Subaşı Gemici, "1 saat içinde en çok ağaç dikme rekoru, Çorum'da, 303 bin 150 fidanla Tarım ve Orman Bakanlığına ait oldu." dedi.

YORUMLAR 50
  • tamer danacı 4 yıl önce Şikayet Et
    ben şunu merak ediyorum genelde çam fidanı dikiyoruz. Bölgesine göre ceviz, kestane, zeytin vs meyve veren ekonomik değeri yüksek fidanlara öncelik versek.
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Corumlunun yaptığını kimse yapamaz
    Cevapla
  • Ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    Aferin, cok güzel bir is, agac dikmeye devam.
    Cevapla
  • Hikmet 4 yıl önce Şikayet Et
    afferin lan leblebiciler
    Cevapla
  • metin 4 yıl önce Şikayet Et
    Çorumun ismini artık Tabelalarda da değiştirelim Kahraman Çorum yazalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle