Varank açıkladı! Başvuru tarihi 15 gün uzatıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "(Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı) Ön başvurular için son tarihi 22 Kasım olarak açıklamıştık. Sanayicimiz süre uzatımı istiyor, bize de buna olumlu yanıt vermek düşer. Sizlerin talebi üzere başvuru süremizi 15 gün daha uzatma kararı almanın daha doğru olacağını düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

Varank açıkladı! Başvuru tarihi 15 gün uzatıldı
Varank açıkladı! Başvuru tarihi 15 gün uzatıldı
GİRİŞ 11.11.2019 18:10 GÜNCELLEME 11.11.2019 18:10

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sanayicilerin talebi üzerine Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı'nda başvuru süresini 15 gün uzatma kararı aldıklarını bildirdi. Bakan Varank, Sanayicilerle İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Konya'nın Türkiye'nin tahıl deposu olmanın ötesine geçtiğini ve kentin sanayisiyle adından söz ettirdiğini söyledi.

Türkiye'nin kritik teknolojiler ve yüksek katma değerli ürünlerde vazgeçilmez bir küresel oyuncu olmasını istediklerini vurgulayan Varank, "Finansmana erişim konusunda ciddi iyileşmeler kaydediyoruz. Bakınız faiz oranları düşüyor, kredi muslukları kademeli bir şekilde tekrar açılıyor. Biz finansal sistemin, sanayi ve teknoloji girişimlerine daha fazla kaynak aktarmasını istiyoruz." diye konuştu.

Varank, alternatif finansman modellerinin de gündemlerinde olduğuna dikkati çekerek, kitle fonlaması, girişim ve risk sermayesi gibi uygulamaları yaygınlaştırmak için paydaşlarla beraber çalıştıklarını, öz kaynaklarıyla yatırım yapan firmalar için teşvik sisteminde destek enstrümanları geliştireceklerini anlattı.