OYAK vazgeçti Çinliler aldı

OYAK'ın iştiraki Ataer Holding'in satın almak için görüşmelerde bulunduğu British Steel, Çinli Jingye Group'un oldu. Firma British Steel'de 400 kişilik istihdamı koruyacak ve satın alma için 70 milyon sterlin ödeyecek

OYAK vazgeçti Çinliler aldı
OYAK vazgeçti Çinliler aldı
GİRİŞ 11.11.2019 10:01 GÜNCELLEME 11.11.2019 10:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çin merkezli Jingye Group, zor durumdaki İngiliz çelik üreticisi British Steel'i kurtarmak için anlaşmaya vardı. BBC'nin haberine göre Jingye Group, British Steel'deki 4 bin istihdamı koruyacak anlaşma çerçevesinde şirketi 70 milyon sterlin karşılığında satın alacak.

Birleşik Krallık hükümeti de British Steel'e kredi garantileri ve başka finansal desteklerle yardımcı olacak. Jingye Group, British Steel'in Scunthorpe fabrikasında yıllık 2.5 milyon ton olan üretimi 3.0 milyon tonun üzerine çıkarmayı planlıyor.

British Steel daha önce OYAK Grubu'nun bağlı ortaklığı ve Erdemir'in ana hissedarı Ataer Holding ile görüşmeler yürümüştü. Ataer, British Steel'i satın almak için Ağustos ayında bir ön anlaşma imzalamış ancak geçen ay yapılan açıklamada tarafların koşullarda anlaşamadıkları duyurulmuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Olsa iyi olurdu tank ve gemi üretimi için ihtiyacı mız olacaktı
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    haksiz rakabete eden oyak . karini aciklamamak icin yatirim yapiyor
    Cevapla