Yeni dönem başlıyor! Sadece 40 ilde vardı, artık tüm illerde olacak

2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda sosyal yardımlarla ilgili yeni düzenlemeler yer aldı. Yeni düzenlemeler ile "Sosyal Yardım Artı" döneminin başlayacağı ifade edilirken vatandaşların hem sosyal yardıma hem de kamu hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması hedefleniyor.

Yeni dönem başlıyor! Sadece 40 ilde vardı, artık tüm illerde olacak
Yeni dönem başlıyor! Sadece 40 ilde vardı, artık tüm illerde olacak
GİRİŞ 07.11.2019 11:58 GÜNCELLEME 07.11.2019 11:58
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Haber7 / Fuat Öner

 

 

2020 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer alan detaya göre; Sosyal yardımlar ve sosyal hizmetler arasındaki bağlantı güçlendirilecek. Programda "Sosyal Yardım Artı" dönemine geçileceği vurgulanırken, sosyal yardımdan faydalanan vatandaşların ihtiyaç duydukları kamu hizmetine erişiminin de kolaylaştırılacağı belirtildi.

Çalışma dahilinde Aile Bilgi Sistemi ve Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sisteminin entegrasyonu sağlanacak. İlk olarak pilot olarak başlayacak proje ile Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinden veri tabanı sorgulamaları yapılarak, diğer kamu hizmetlerine ihtiyacı olan vatandaşların tespiti yapılacak.

 

 

Öte yandan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yürüteceği çalışma ile sosyal yardımların etkinliği analiz edilerek gerekli revizyonlar yapılacak. 

VEFA PROJESİ

Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi ve e-Belediye sisteminin entegrasyonuyla yerel yönetimlerin bu alandaki rolü arttırılacak ve kırsaldaki vatandaşların sosyal yardıma erişimi kolaylaştırılacak. Nüfusu 20 binin altında olan yörelere sosyal yardımlara yönelik farkındalık arttırılacak. Kırsal alanda yaşayan yaşlı vatandaşların, sağlık, temizlik ve yemek gibi ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik VEFA PROJESİ başlatılacak.

SADECE 40 İLDE VARDI TÜM İLLERE YAYILACAK

Yeni düzenleme ile engelli ve yaşlı bakın hizmetlerine standartlar getirilecek ve hizmet veren personelin nitelik ve nicelikleri artırılacak. Bu hususta Bakım Hizmetleri Kalite ve Standartları Kitabı ve Rehberi yayınlanacak ve eğitimler verilecek. Toplum temelli bakım hizmetleri kapsamında gündüzlü bakım hizmetleri yaygınlaştırılacak. Yaşlılara yönelik gündüzlü bakım hizmetlerinin yaygınlaştırılması için mevzuat çalışması yapılacak ve yerel yönetimlerin gündüzlü hizmet vermesi teşvik edilecek. Bu kapsamda Toplum Temelli Bakım hizmetleri kapsamında engelli vatandaşlara yönelik 40 ilde verilen gündüzlü bakım hizmeti tüm illere yayılacak.

 

 

YORUMLAR 8
  • tokatlı yorgun. 4 yıl önce Şikayet Et
    bir evlat anaya babaya bakmıyorsa elin bakması neye yarar,ekmediğin bir tarladan hasat biçmek neye yarar,çalışarak alnı terlemeden uyuyarak yorulmak neye yarar,insansa çalışacak az demeden çok demeden kaderine razı olup yaşayıp gidecek gidişat iyi değil köleliğe gidiyoruz.ambarı boşaltırsak aç kalırız beleşe alışmayın sonuç iyi olmaz,yerken düşünün sonra heyvah fayda etmez.bence sosyal yardım vakfı kimsesizler içindir pilak döndü şimdi sahiplilere ve zenginlere çalışıyor.
    Cevapla
  • habeş 4 yıl önce Şikayet Et
    senede 3 ton fındık geliri olanın elektrik yardımı aldığını biliyorum. gerçek ihtiyaç sahiplerine yardım yapın. ayyuka çıktı bu iş.
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    25 yıl30 yıl çalışan emekli oluyor aldığı para 1300 veya 1500 tl.65 yaş üstü vatandaş yaşlılık maaşı 650 tl eşinede 650 tl oldumu 1300 tl peki bağkur veya ssklı emekli eşi 65 yaş üstü oldumu ne var KOCAAA bir hiç HAKSIZLIK değşilmi.emekli eşide 65 yaş aylığı almalı emekliler çok mu zengin.
    Cevapla
  • rte 4 yıl önce Şikayet Et
    Yatirmayaydin sigorta sende arkadaş kiskanclik yapma bosa eziyet etmisin kendine obur adam tevekkül etmiş
    Cevapla
  • Yunus 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimize zeval vermesin. Cok guzel bir uygulama . Umarim eyt ve baska yasalar da ihmal edilmeden guzel sonuclarla duyuru yapilir. Ulkemiz ve milletimiz kalkinsin. Devletimiz hep herdaim guclu olsun.
    Cevapla
  • Balık 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlara balık vermeyi değil tutmayı öğretin derler yardım yerine iş verin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle