Halkbank'tan 'dava düşsün' talebi

ABD savcıları tarafından İran yaptırımlarını delmeye yardımla suçlanan Halkbank'ın avukatlarından biri, davanın düşürülmesi ve redd-i hakim talebinde bulunacağını belirtti.

Halkbank'tan 'dava düşsün' talebi
Halkbank'tan 'dava düşsün' talebi
GİRİŞ 06.11.2019 08:59 GÜNCELLEME 06.11.2019 09:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Andrew Hruska isimli avukat, Manhattan'daki ABD Bölge Hakimi Richard Berman'a yazdığı mektupta, bankanın suçlamalarla ilgili mahkemeye katılma görüşünde olmadığını söyledi. Avukat, kendisinin iddianamenin reddine ilişkin bankayı sınırlı bir amaçla temsil etmesine izin verilmesini istedi.

 

 

Halkbank davasında Salı günü duruşma gerçekleşecek. Savcılar, Halkbank'ın duruşmaya katılmayı reddetmesi halinde ceza yoluna gidilebileceğini söylemişlerdi.

YAPTIRIMLARIN BİR PARÇASI

 

 

Soruşturmayı yürüten ABD'li savcı Geoffrey Berman makamının sözcüsü konuya ilişkin açıklama yapmadı. Hruska da açıklama talebine yanıt vermedi. Manhattan'daki federal mahkemedeki savcılar 16 Ekim'de Halbank'ı ABD'nin İran yaptırımlarını delerek milyarlarca dolarlık bir programda yer almakla suçlamışlardı. Halkbank, iddianame ve yargı sürecini Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik başlattığı askeri operasyon sebebiyle Türkiye'ye karşı başlatılan yaptırımların bir parçası olarak nitelemişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise iddiaları "yasadışı, çirkin" bir adım olarak nitelendirmişti.

YORUMLAR 1
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    halka açık devlet bankası olması nedeniyle başka bir devletin ceza kesmesi uygunmu abd de varsa şubesi ona kesebilir bizde buradaki yabancı bankalara keselim o zaman cezayı uygun olurmu şaşkın ördek misali yanlış yoldalar en kısa zamanda düşmeli bu mahkeme
    Cevapla