Nüfus müdürlüklerinde yeni dönem başladı

Ülke genelinde nüfus müdürlüklerinde vatandaşlara daha iyi hizmet verilebilmesi, iş ve işlemlerin hızlı sonuçlanabilmesi için nüfus müdürlüklerini yenileme çalışması başlatıldı. “Yeni Nüfus Müdürlüğü Konsepti” çalışmasıyla nüfus müdürlükleri hem modernleşiyor hem de benzer standartta oluyor. Bu kapsamda ilk uygulama Ankara İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü binasında gerçekleşti.

Nüfus müdürlüklerinde yeni dönem başladı
Nüfus müdürlüklerinde yeni dönem başladı
GİRİŞ 03.11.2019 15:43 GÜNCELLEME 03.11.2019 15:43
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Türkiye genelinde günlük 250 bin kişi nüfus müdürlüklerinden hizmet alıyor. Pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerinin nüfus müdürlüklerinden verilmeye başlanmasıyla birlikte artan iş ve işlemler nedeniyle personel ihtiyacı giderildi, nüfus müdürlüklerinin teknik alt yapı kapasitesi geliştirildi.

 

 

Randevu süreleri bir güne düşürüldü, bir işlem için verilen parmak iziyle diğer işlemlerde yapılabilir hale getirildi, pasaport, sürücü belgesi ve kimlik basımları hızlandırıldı. Ayrıca, nüfus müdürlüklerine kimlik, sürücü belgesi, pasaport  yenileme için gelen ve  evrakları tam olanların 8 dakikada işlemleri bitirilirken, adres değişikliği için nüfus müdürlüklerine  yanında abonelik sözleşmesi ya da bir fatura gelenlerin ise  5 dakikada  bu işlemi  gerçekleştiriliyor.

Bu çalışmaların yanı sıra vatandaşların daha ferah, rahat işlemlerini yapabilmesi için nüfus müdürlüklerini yenileniyor. Yeni Nüfus Müdürlüğü konsepti ile ülke genelindeki il ve ilçelerdeki nüfus müdürlüklerinin tıpkı banka şubeleri gibi benzer standartta olması sağlanıyor.

 

 

Bu kapsamda çalışmalarına başlayan İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ilk uygulamayı Ankara’da gerçekleştirdi. Ankara’da İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü binası “Yeni Nüfus Müdürlüğü Konsepti” ile tasarlandı.

Böylece, yeni nüfus müdürlüğü konsepti ile nüfus müdürlüklerinin standartlaştırılması, vatandaşların daha ferah ve konforlu hizmet sunulmasının yanında 3'ü Bir Yerde uygulaması kapsamında T.C. Kimlik Kartı, Pasaport ve Sürücü Belgesi işlemlerinde daha etkin ve hızlı şekilde hizmet verilmesi hedefleniyor.

YORUMLAR 21
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Nüfus müdürlüklerinde de diğer devlet dairelerinde de sistemin revize edilmeye ihtiyacı var. Vatandaş devlet dairesine gittiğinde Q-matikten tekrar sıra alacak ise, o zaman neden internetten randevu alıyor ki. Bunu sorguladığınızda ortadaki memur kılıklı diyor ki " - Bakalım geldiniz mi?" .
    Cevapla
  • hasan beye cevap 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın hasan bey randevu alıp geldiniz müdürlükte 26 adet masa var hangi masaya nasıl geçeceksiniz bunu hiç düşündünüzmü kılıklı memur arkadaşımız geldiğinizin teğidi olan numara alma olayını başka nasıl anlatabilir
    Cevapla
  • ali hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    memlekette milyonlarca mülteci var ne nüfus müdürlüğü bu? işgal altında ılan ülke... tez zamanda yaptıklarının cezasını her kesimiyle çeksin inş
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    sehir merkezlerinden muhtarlar kaldirilmali bence bosuna devlet maas ödüyor devletimiz neden bunu göremiyor
    Cevapla
  • Suat 4 yıl önce Şikayet Et
    Muhtarlar önceden bulundukları yerde Devletin eliydi, şu an bu özelliğini kaybetmiş durumdalar.
    Cevapla
  • işçi 4 yıl önce Şikayet Et
    Muhtarlara peşkeş çekiliyor.
    Cevapla
  • Erhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu müdürlük ve kaymakamlık daire başkanlık muhtarlık gibi gereksiz sistemi tıkayıcı özellikleri var memur kanun üzerine işlemlerini yapmalı ben Türkiye ve başka bir ülkede yaşıyorum çift vatandaşım ve yurtdışındaki kaldığım ülkede yukardan saydığım birimler yok işlem çok hızlı sağlıklı yürüyor
    Cevapla
  • fatma seymen Sönük 4 yıl önce Şikayet Et
    Nüfus işlemleri Türkiyenin bel kemiğidir vadandaşın doğumdan ölümüne kadar bütün kişisel bilgiler nüfustan geçer bu nedenle nüfus işlemleri çok önemlidir .işlemler çok seri ve hızlı bir şekilde yapılmaktadır memurlar çok özverili çalışmakta ben bir vatandaş olarak randevu aldım 5 dakikada işlemlerim yapıldı gözlemledim herkese teşekürlerimi sunarım çok memnun oldum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle