Boeing’de yeni skandal: Acil iniş yaptılar, onlarca uçağa uçuş yasağı

ABD merkezli Boeing havacılık şirketinin başı yine teknik sorunlarla dertte. Boeing 737 NG tipi uçaklarda yaşanan ‘çatlak’ sorunu nedeniyle bir uçak acil iniş yaptı, 50 uçağın havalanması engellendi.

Boeing’de yeni skandal: Acil iniş yaptılar, onlarca uçağa uçuş yasağı
Boeing’de yeni skandal: Acil iniş yaptılar, onlarca uçağa uçuş yasağı
GİRİŞ 01.11.2019 09:03 GÜNCELLEME 01.11.2019 09:18
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Avustralya merkezli Qantas havayolu şirketine ait Boeing 737 NG uçağı havadayken bir bölümde yaşanan ‘çatlamalar’ nedeniyle acil iniş yapmak zorunda kaldı. Boeing 737 NG uçaklarında tespit edilen ortak sorun nedeniyle dünya genelinde 50 uçağın havalanmasına izin verilmediği belirtildi.

 

 

ASLA İZİN VERMEYİZ

Uluslararası haber ajansı AFP'de yer alan bilgiye göre; Qantas şirketi tarafından yapılan açıklamada “Bu şekilde bir çatlak oluşsa da bu uçağın güvenliğini anında tehdit eden bir durum değil. Bir uçağın güvenliğinin tam olarak sağlanmaması durumunda uçuşa asla izin veremeyiz” ifadesi kullanıldı.

 

 

İNCELEME TALEP EDİLMİŞTİ

Amerikan Havacılık Otoritesi (FAA) geçen ay Boeing 737 NG tipi uçaklar hakkında inceleme yapılmasını talep etmişti. ABD merkezli Boeing şirketi, 13 Mart’tan bu yana 737 serisinin son modeli olan MAX’lerin üst üste iki kaza geçirmesi sonucunda büyük bir zarar yaşamıştı. Şirketin ürettiği 400’e yakın uçağın seferi durdurulurken, 500’ün üzerinde uçağını da teslim edemedi.

YORUMLAR 4
  • emekçi 4 yıl önce Şikayet Et
    abd temsilciler meclisi yönetimine,yaptırım tavsiye ediyor,bizimde meclisimiz hükümete yaptırım tavsiye kararı almalı,mesala sivil havacılık sektörü boing alamaz demeli.
    Cevapla
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    Thy de dolu bu boingler insanin artik binesi gelmiyor tehlikeli uçaklar artik bu Modeller
    Cevapla
  • arif gören 4 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşılan sen de, milli gururumuz THY'nı kötülemek için hiçbir fırsatı kaçırmayanlardansın. Yazıklar olsun.
    Cevapla
  • Yazıcı 4 yıl önce Şikayet Et
    Boeing hisse fiyatları düşmüyor, artıyor. Bizim basın da dahil olmak üzere herkes CIA nın servis ettiği Çin ve Rus haberlerini yaydığı için..
    Cevapla