Vergi paketine muafiyet rötuşu

Sporculardan alınan vergiyi yüzde 5 artıran düzenlemeden mevcut sözleşmeler muaf tutulacak. Üst liglerde oynayan sporculardan kesilen vergiyi yüzde 15'ten yüzde 20'e çıkaran düzenleme yapılacak yeni sözleşmelerde geçerli olacak.

Vergi paketine muafiyet rötuşu
Vergi paketine muafiyet rötuşu
GİRİŞ 30.10.2019 11:16 GÜNCELLEME 30.10.2019 11:17
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Esneklik ile futbol kulüplerinin olumsuz etkilenmesi önlenecek. Türkiye Büyük Millet Meclise sunulan yeni vergi tasarısında önemli değişiklikler öngörülüyor. 45 maddelik teklifte futbolcuların gelirlerine uygulanan vergi oranlarında da değişikliğe gidiliyor.

 

 

Vergi cezalarına yüzde 50 indirim! İşte şartlar

KULÜPLERİN TALEBİ ETKİLİ

Söz konusu vergi paketi hafta başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti MYK’da da gündeme geldi. Düzenlemede üst liglerdeki futbolculara uygulanan verginin yüzde 15’ten yüzde 20’ye çıkarılmasını öngörüldüğü ancak vergi oranları artan sporcuların sözleşmeleri gereği bu ücretleri spor kulüplerine yansıtabileceği vurgulandı.

 

Meclis'e sunuldu! Vergide yeni dönem başlıyor!


Bunun da başta futbol kulüpleri olmak üzere spor kulüplerine ödeme zorluğu getirebileceği ifade edilerek kulüplerin mevcut sözleşmelerin kapsam dışında tutulması talebinde bulunduğu belirtildi.

 

 

SÖZLEŞME YENİLENDİĞİNDE YENİ ORAN

MYK’da yapılan görüşmelerde talebe sıcak yaklaşıldı. Teklifin sadece yeni yapılacak sözleşmeleri içermesi, mevcut sözleşmelerde eski vergi oranının geçerli kalması konusunda bir değişiklik için hazırlık yapıldı. Şu an sözleşmesi olan bir futbolcu, sözleşmesini yenilediğinde ise yeni vergi oranına tabi olacak. Meclisin bütçe maratonu öncesinde gündeme alınması beklenen görüşmeler sırasında bu değişikliklerin önergelerle hayata geçirilmesi planlanıyor. Bu şekilde futbol kulüplerinin olumsuz etkilenmesinin önüne geçilecek.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 5
  • veli 4 yıl önce Şikayet Et
    yüzde 20 çok az milyon dolarlar kazanıyorlar asgari üçretli ile aynı vergiyi veriyorlar adaletsizlik
    Cevapla
  • Davudi 4 yıl önce Şikayet Et
    Kulüpler vergi mi ödüyor sanki. Biriktirip devlete ödetiyorlar. Devlet bu parayı nerden alıyor o da vatandaştan. yani hepsini biz vatandaş ödüyoruz. Olan yine vatandaşa... Yazık
    Cevapla
  • ipek 4 yıl önce Şikayet Et
    vergide yapılandırma söz konusumu
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizimde önceden yapılmış kira kontratlarımızdan, iş akidlerimizden elde edeceğimiz gelirlerden de düşülecek mi? İyice zıvanadan çıktınız iyice ALLAH sonunuzu hayr etsin.
    Cevapla
  • mtdrgn 4 yıl önce Şikayet Et
    geç emekli etmek için geriye dönük yasa çıkaran hükümet, söz konusu zenginler ve yine de tahsil edemeyeceği vergi olunca geriye dönük işlem yapamıyor tabi.
    Cevapla