Yerli ve milli DERMAN Avrupa’da...

İngiltere’de katıldığı NATO testlerini başarıyla tamamlayan Türkiye’nin ilk yerli ve milli 8x8 taktik tekerlekli zırhı lojistik destek aracı DERMAN, Almanya’da boy gösterdi.

GİRİŞ 26.10.2019 12:02 GÜNCELLEME 26.10.2019 12:11
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Daimler’in düzenlediği ‘2019 Defence Vehicles Experience’ gösterisine katılan DERMAN, özel hazırlanmış zorlu arazi şartlarında yetenekleri test etti. NATO ülkelerinden askeri uzmanların da bulunduğu gösteride, katılımcılar araçları deneme fırsatı buldu.

 

 

DERMAN’ın oldukça ilgi gördüğünü kaydeden Koluman Otomotiv Endüstri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, “Asıl hedefimiz DERMAN’ın önümüzdeki dönemde TSK’nın envanterine katılması. Yerli imkânlarla ve hiçbir teşvik almadan geliştirdiğimiz bu aracımızın Türk ordusu dışında NATO orduları ile diğer ülkelere satışını hedefliyoruz” dedi.

Koluman Holding Yönetim Kurulu Danışmanı Önder Ege de, DERMAN’ın yer aldığı gösteride hünerlerini sergilediğini belirterek, katılımcılardan büyük ilgi gördüğünü söyledi.
517 beygir güç üretebilen bir motora sahip olan DERMAN, TSK’nın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde, yüzde 60 dik eğim ve yüzde 30 yan eğim gibi en zor arazi şartlarında hizmet verebiliyor. Araç, tankların, zırhlı araçların ve mühimmatların harekât bölgesine taşınması, kumanda merkezleri ve benzeri yapıların istenen yerlere götürülmesi ile zarar görmüş araçların kurtarılması amacıyla üretildi.

 

 

83 TONLA 6 KİLOMETRE

48 ton ağırlık yüklenen DERMAN, testlerde 35 ton ağırlığında “tam frenleme” yapan bir kamyonu 6 kilometre boyunca çekmişti. DERMAN, 40 derece sıcaklıkta maksimum tork gücüyle hem asfalt hem de toprak yolda tekrarlanırken iki testi de başarıyla geçmişti.

YORUMLAR 17
  • Muttaki 4 yıl önce Şikayet Et
    Harika iş çıkarılmış, tebrik ediyorum. Başarılarının devamını dilerim.
    Cevapla
  • ayyildiz-vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    bir zamanlar almanyaya isci olarak gelmistik bazilarimiz simdi bunu görünce gurur duydum vatanimla mehmetcik dünyada bir tane ülkemizin kiymetini bilelim vatan sevgisi iman dandir ne mutlu MÜSLÜMAN im ve TÜRKÜM diyene
    Cevapla
  • memo-se 4 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah bizim Mühendis kardeşlerimiz daha da geliştirilerek yaparlar Büyük Lidersin Reis Türkiye nerden nereye getirdin Allah yolumuzu açık etsin İnşaallah
    Cevapla
  • Dede 4 yıl önce Şikayet Et
    Yan arka on kamera olması lazım teknoloji şart görüş acısı kolay olur hızlı hareket eder kimseyi ezmez mühendis deilim ama bunları kaçirmam
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Olmasında sakınca yok, eyi de olur
    Cevapla
  • özgür.t 4 yıl önce Şikayet Et
    Askeri lojistik aracı kardeş istanbul yollarına çıkmayacak!
    Cevapla
  • hıghlander 4 yıl önce Şikayet Et
    Lastik çapını ve lastik diş ebatlarını azıcık daha(%10) büyütün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle