Memura ödüllendirme sistemi

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yetkileri genişletilen Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, yeni dönemde milyonlarca memuru yakından ilgilendiren çalışmalara imza atacak.

Memura ödüllendirme sistemi
Memura ödüllendirme sistemi
GİRİŞ 26.10.2019 10:57 GÜNCELLEME 26.10.2019 10:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Oluşturulan, “İnsan Kaynağı ve Kariyer Planlama Dairesi Başkanlığı” ile okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim, yükseköğretim çağındaki aday insan kaynağının yanı sıra özel sektör, kamu ve yurtdışında ikamet eden insan kaynağı envanterini çıkarmak üzere mikro ve makro düzeyde analizler yapılacak. İhtiyaç duyulan insan kaynağını planlamaktan ofis sorumlu olacak. Kamuda seçme, yerleştirme, atama ve terfilerin de liyakat temelli ölçümlere göre gerçekleştirilmesinin takibi için İnsan Kaynakları Ofisi, yeni bir sistem kuracak.

 

Liyakat denetimi

Ofis, kamuda çalışanlara yönelik performans değerleme ve ödüllendirme sistemini kuracak ve etkin bir şekilde uygulanmasını sağlayacak. Çalışmaların başladığı, kısa bir süre içinde ödül sisteminin hayata geçirilmesinin hedeflendiği belirtildi.

 

Ofis ayrıca bilim, kültür, sanat, spor, girişimcilik gibi alanlardaki nitelikli insan kaynağının tespiti amacıyla da yurtiçinde ve yurtdışında çalışmalar yaparak “yetenek havuzu” oluşturacak. Havuzda yer alan adaylardan uygun görülenlerin geliştirilmesi için ofis tarafından belirlenecek ihtiyaç ve şartlara göre bizzat veya ilgili kurumlarla iş birliği yaparak eğitim ve başarı bursu verilecek. Milli ve yerli projeler için ihtiyaç duyulan yetenek ve liyakatteki kişiler bu havuz kaynağından temin edilmesi de ofis tarafından sağlanacak.

Ofis bünyesinde kurulan “Ölçme ve Değerleme Dairesi Başkanlığı” ile Türkiye’de eğitim ve öğretimin her aşamasındaki aday insan kaynağına yönelik ölçme ve değerleme sistemlerinin verimliliği hakkında inceleme ve analizler başlatılacak. Özellikle YKS, KPSS ve YDS’nin verimliliği analiz edip raporlaştırılacak.

YORUMLAR 2
  • hak 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne sistemi kurarsan kur siyasetciler para karşılığı seçildikleri sürece bu paraları kat kat kazanma için her şeyi mubah sayacaklar.Sen seçil sende yap diyecekler hiç bir zaman paranın dini imanı ahlakı adalet hakkı hukuku olmaz.Bu çalışmalar kağıt üstünden öteye gitmayacaktir.Allah islah etsin
    Cevapla
  • berkehan demir 4 yıl önce Şikayet Et
    liyakat sizzzzzz o ne 'ya biliyormusunuz liyakati vay vay vay
    Cevapla