Tüm çalışanları ilgilendiriyor! Tazminatsız kovulabilirsiniz

Bursa’da görülen bir iş davasından son derece dikkat çekici bir karar çıktı. Davanın ayrıntılarını anlatan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, çalışanlara önemli uyarılarda bulundu.

Tüm çalışanları ilgilendiriyor! Tazminatsız kovulabilirsiniz
Tüm çalışanları ilgilendiriyor! Tazminatsız kovulabilirsiniz
GİRİŞ 26.10.2019 10:03 GÜNCELLEME 26.10.2019 10:04
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, "5 yıl 9 ay boyunca özel sektördeki bir iş yerinde çalışan işçi, yine aynı iş yerinde çalışan kardeşi ile işverenin tartışmasına müdahil oldu.

Tartışma sırasında işveren, işçiye, 'Sen karışma', işçi de işverene, 'Sen kimsin' dedi. Tartışmanın ardından işveren işçiyi tazminatsız işten çıkardı.

Bunun üzerine yargıya giden işçi Bursa İş Mahkemesi’nde görülen davayı kazandı ve tazminatını aldı. Ancak işveren davayı bir üst mahkemeye taşıdı. İstinaf mahkemesi olarak davayı görülen İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, şok bir karar aldı.

'Sen kimsin' hitabının, işverenin otoritesini sarsıcı ve işverene karşı sataşma mahiyetinde olduğuna karar veren mahkeme, kıdem ve ihbar tazminatı taleplerinin reddi yönünde karar aldı" diye konuştu.

 

Kararın ilk ve emsal olduğunu belirten Erdursun, çalışanları uyardı. Erdursun, "Sakın patronunuza ’Sen kimsin’ demeyin. Tazminatsız kapı önüne koyulabilirsiniz" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 102
  • analizci 4 yıl önce Şikayet Et
    çok haklı bir gerekçe
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Çalışan köle bizde laf söyleme hakkı yok .
    Cevapla
  • asabi 4 yıl önce Şikayet Et
    bir işyerinde uzun süre çalıştıktan sonra böyle olaylar çok oluyor malesef özgüven yükseliyor
    Cevapla
  • Hadi Oradan 4 yıl önce Şikayet Et
    Dinimizde tazminat diye bir sacmalik yoktur. Çalişirsin ay sonunda parani alirsin . Tazminat Avrupada bile yok.
    Cevapla
  • Av.esra balaci 4 yıl önce Şikayet Et
    Ilyas yorumcu, Sen okudugunuda anlamiyorsun, bizim yani müslümanlarin dininde tazminat yok. Sen begenmiyebilirsin. Avrupada tazminat yok, işten cikartilan isciye anlaşma yoluyla mahkeme bir miktar belirler, buda bizim bildigimiz manada tazminat degildir. Bizde ise mahkemeye gitmeden kanunen zorunludur, iste bu dinimizde yoooook. Ben fransada avukatlik yapiyorum
    Cevapla
  • ilyas 4 yıl önce Şikayet Et
    sen avrupayi nekadar biliyorsun kardes? Burda CEO'lar bile tazminat parasi istiyor, hatta gecen daha CEO'nun biri €100.000 tazminat istesi, mahkeme karari ne cikti begenirsin? Tazminati isteyen adam €700.000 borçlu cikti. Yani bilip bilmeden konusmayon.
    Cevapla
  • AnDRoMeDa. 4 yıl önce Şikayet Et
    is veren...
    Cevapla
  • Kral 4 yıl önce Şikayet Et
    Selamünaleyküm. Kıdem tazminatı, yasal olarak işçilere takdir edilmiş bir haktır. Bunu her ay verdiğiniz maaştan farklı görmemelisiniz.
    Cevapla
  • trupp 4 yıl önce Şikayet Et
    patronmusun kardeş sen
    Cevapla
  • Kaan 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynı iş yerinde aynı aileden kimseyi çalıştırmıcaksın patronn. 9 sene köpek gibi çalış gecene gündüzüne kat sen kimsin lafı ile işten kov mahkmede haklı bulsun :) işte adaletsizliğin olduğu yer. Neymiş patronu kücük düşürme aşşalama hareketiymiş :) Niye? Patronlar şefler ustalar bize sabahdan akşama kadar bağırıp çağırıyor hemde herkesin içinde bayan olsun erkek olsun herkesin içinde laf yiyoruz. Buna neden sesiniz çıkmıyor sayın mahkemeler.
    Cevapla
  • Sen 4 yıl önce Şikayet Et
    Sussss
    Cevapla
  • Erdem 4 yıl önce Şikayet Et
    Güçsüzün ne hakkı olabilir ki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle