Emekliye eşit zam müjdesi

SSK ve Bağ-Kur emeklisi, zamlarının memur ile memur emeklisi gibi toplu sözleşmeyle belirlenmesini talep ediyor. Talep hayata geçerse, SSK ve Bağ-Kur emeklileri memur gibi toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı alacak.

Emekliye eşit zam müjdesi
Emekliye eşit zam müjdesi
GİRİŞ 25.10.2019 08:26 GÜNCELLEME 25.10.2019 08:26
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Emeklilerin gelirini artıracak yeni düzenlemeler gündeme geliyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, özellikle ‘eşit zam’ formülünün hayata geçirilmesini bekliyor. Halen memur emeklilerinin zamları memurlarla birlikte toplu sözleşmede belirleniyor. 9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi ise her yılın ocak ve temmuz aylarında bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon kadar zam alıyor.
 
GELİRİ YÜKSELTECEK
 
SSK ve Bağ-Kur emeklileri, “Madem aynı çatı altındayız, ayrı zamlar olmamalı. Tüm emekliler için toplu sözleşme yapılmalı” çağrısı yapıyor. Emekliler, toplu sözleşmeyle zamların belirlenmesinin maaşlarda iyileştirme yolunu da açacağının altını çiziyor.
 
ARTIŞ ORANI BİLİNECEK
 
Toplu sözleşmenin hayata geçirilmesi halinde, emekliler arasında farklı zam sistemleri son bulacak. Memur, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zammı bir arada belirlenecek. Düşük maaşlı olanlara iyileştirme de daha kolay olacak. Ayrıca zam oranı önceden bilinecek enflasyona bağlı olmayacak. Enflasyon oranı geçerse fark ödenecek.

 

 

KAYNAK: GÜNEŞ
YORUMLAR 3
  • Emekli 4 yıl önce Şikayet Et
    1200 alıyorum seyenen150 tele verseler cok iyi olacak
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah memur emeklileri için 3600 ek gösterge de çıkarılır.
    Cevapla
  • yakup 4 yıl önce Şikayet Et
    bu zam bence her kes için enflasyon oranı baz alınmalı
    Cevapla